Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση - Την Κυριακή στην KE θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση - Την Κυριακή στην KE θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου
Την πρόθεσή του να ανακοινώσει τις θέσεις, τους άξονες και τις κατευθύνσεις της υποψηφιότητάς του στις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων του κόμματος, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, μιλώντας την Πέμπτη ως καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει την Κυριακή, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την αρχηγία του κόμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι σκοπός της υποψηφιότητάς του είναι να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ «ψυχή της δημοκρατικής παράταξης της χώρας και να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να εκλεγεί κυβέρνηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές». Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη αναγνώρισε ότι έφερε αύξηση στα εκλογικά ποσοστά του κόμματος, σχολιάζοντας ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. «Ήταν ένας κύκλος επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ και πέτυχε», ανέφερε, «τώρα όμως ξεκινά ένας κύκλος υπέρβασης».

Εξάλλου ο κ. Δούκας τόνισε: «Στον α’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών, λάβαμε ποσοστό 14%, πολύ πάνω από το 8% που είναι το κομματικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας. Αυτό συνέβη διότι κάναμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις μια συνεργασία βάσης και όχι μια συνεργασία ευκαιριακή ή κορυφής. Ήδη από τον Οκτώβριο συνεργαζόμασταν σε επίπεδο γειτονιάς κρατώντας ο καθένας την αυτοτέλειά του, και συνεχίζουμε και μετεκλογικά. Ένα τέτοιο ευρύ κάλεσμα προς κάθε δημοκρατικό πολίτη απευθύνουμε και τώρα».

Ερωτηθείς για την ταυτόχρονη άσκηση των δύο αρμοδιοτήτων ο κ. Δούκας επισήμανε: «Δεν πρόκειται να αφήσω τον Δήμο. Κάνουμε ήδη σημαντική δουλειά εκεί. Φυτέψαμε 2.000 νέα δέντρα και παρακολουθούμε την εικόνα τους με ψηφιακή εφαρμογή. Θεσπίσαμε για πρώτη φορά κανονισμό πρασίνου και ιδρύσαμε Γραφείο Καταπολέμησης Ενεργειακής Φτώχειας. Επιμορφώνουμε στελέχη μας σε ενεργειακά θέματα και προσπαθούμε να ενεργούμε υπέρ των ευάλωτων δημοτών μας, οι οποίο αυξάνονται διαρκώς, αν κρίνουμε από την κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων οι οποίοι απευθύνονται για βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι ρόλοι του δημάρχου και του πολιτικού είναι μεταξύ τους συμπληρωματικοί, άλλωστε πολλοί αυτοδιοικητικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτεύονται κανονικά. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο διαθέτεις στην κάθε καρέκλα, αλλά τι κάνεις γι’ αυτήν. Η καρέκλα του δημάρχου παρ’ όλα της τα προβλήματα είναι πιο “αναπαυτική” από το ρίσκο το οποίο παίρνω. Η χώρα, όμως, και ο πολιτικός χώρος της δημοκρατικής παράταξης, δεν έχουν χρόνο να περιμένουν».

Τέλος αναφερόμενος στην πολιτική και προσωπική φιλία του με τον κ. Ανδρουλάκη τόνισε: «Πράγματι ο Νίκος με στήριξε, τον στήριξα όμως κι εγώ. Και σε κάθε περίπτωση η φιλία δεν είναι ούτε δουλεία ούτε ιδιοκτησία. Προϋποθέτει ελευθερία, κι εγώ έχω τώρα ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που θεωρώ καλό για τον πολιτικό μας χώρο και για την χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Επιστολή 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη

Πιερρακάκης: Νέο μάθημα Οικονομίας στην Α' Λυκείου από τον Σεπτέμβριο του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider