Μητσοτάκης: Αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.
Σε παρέμβαση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Σε παρέμβαση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους.

«Ο,τιδήποτε λιγότερο», τόνισε, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν συμφωνήσει να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για 2,5 χρόνια ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

«Το επόμενο σημαντικό ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει θα είναι η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη πενταετία, για τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την ΕΕ. Και εκεί χαίρομαι διότι όλες οι σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες αποτυπώνονται στο κείμενο αυτό. Μεγάλη έμφαση δίνεται στα ζητήματα μετανάστευσης και προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στην ανάγκη για περισσότερη αμυντική συνεργασία με εξεύρεση ενδεχομένως και δυνατοτήτων χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, σε ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουνε με την ανταγωνιστικότητα αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων μας και των αλιέων μας. Ένα κείμενο το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για την ευρωπαϊκή επιτροπή για την επόμενη πενταετία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη

Τασούλας: Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει συζήτηση προτάσεων νόμου με δημοσιονομικό κόστος

Χρηματική ενίσχυση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Κασσελάκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider