Τασούλας: Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει συζήτηση προτάσεων νόμου με δημοσιονομικό κόστος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τασούλας: Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει συζήτηση προτάσεων νόμου με δημοσιονομικό κόστος
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με το ΓΛΚ, συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος περί τα 6,5 δισ. ευρώ

Τη συνταγματική πρόβλεψη, ότι δεν εισάγονται για συζήτηση στη Βουλή προτάσεις νόμων που συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος, επανέλαβε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά την επαναφορά του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συζήτηση των δύο πρόσφατων προτάσεων νόμου του, για την ακρίβεια και το φορολογικό.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν συζητηθεί προτάσεις νόμου κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος», είπε ο κ. Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με το ΓΛΚ, συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος περί τα 6,5 δισ. ευρώ».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η νέα άρνηση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να εισαχθούν προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, να αποτρέψει μια δημόσια κοινοβουλευτική συζήτηση επί των συγκεκριμένων, αποτελεσματικών, κοινωνικά αποδεκτών και πλήρως κοστολογημένων προτάσεών μας.

Όσο για τις θεσμικές προφάσεις του Προέδρου της Βουλής, τον καλύτερο σχολιασμό τον κάνει ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24, δήλωσε ευθαρσώς και σε πλήρη αντίθεση με τον Κανονισμό της Βουλής, ότι: «η Βουλή είναι για να συζητάει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Αυτό είναι το θεσμικό επίπεδο της ΝΔ και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας

Σταϊκούρας: Οι 10 άξονες προτεραιοτήτων σε υποδομές και μεταφορές – Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του ΑΠ θα συλληφθούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider