Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος και ο Μιχάλης Κατρίνης
Την υποψήφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Μιλένα Αποστολάκη.

Την υποψήφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Μιλένα Αποστολάκη, ενώ παράλληλα με επιστολή του υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου «για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Η υποψηφιότητα Αποστολάκη

Νωρίτερα, η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως «στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία. Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή».

«Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν», συμπλήρωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

«Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία», τόνισε με νόημα.

Υποψήφιοι Ανδρουλάκης - Γερουλάνος - Δούκας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν επίσης οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας.

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία , συμφωνώντας παράλληλα με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσία τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λέγοντας πως «θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Παρουσίασε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση με τίτλο «Αναγέννηση», για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε να διασφαλίζονται 6 θεμελιώδη δικαιώματα για κάθε πολίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider