Μαρινάκης για Σαμαρά - Καραμανλή: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης για Σαμαρά - Καραμανλή: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών»
«Δεν είναι κοινότυπο. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών ή πρώην προέδρων της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τις χθεσινές ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είναι κοινότυπο. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών ή πρώην προέδρων της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τις χθεσινές ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημέρευε και πως δεν συμπίπτει αυτή η επίσκεψη με την εκδήλωση, ούτε είναι η πρώτη ή η τελευταία για ζητήματα καθημερινότητας.

«Το σημείο κλειδί που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ότι εκπροσωπούμε μια κυβέρνηση που πήρε πολύ ισχυρή εντολή πριν από έναν χρόνο για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα, θα ισχυροποιήσει την Ελλάδα και θα δώσει ανάσες στους πολίτες, κυρίως ως προς το εισόδημά τους», πρόσθεσε σημειώνοντας πως καθήκον της κυβέρνησης είναι να απαντήσει στα αιτήματα του παρόντος με όρους παρόντος και μέλλοντος.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι λάθος να το συγκρίνουμε με εκείνο των εθνικών εκλογών και πως πράγματι υπάρχει απόκλιση από τον στόχο που είχε βάλει η ΝΔ παρότι πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πράγματι, είπαμε ότι ελήφθησαν πολύ σημαντικά μηνύματα, τα οποία πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Σε μια κάλπη που δεν βγάζει κυβέρνηση, οι πολίτες μάς είπαν να τρέξουμε πιο γρήγορα», τόνισε.

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση της ΝΔ, απάντησε πως αυτή η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος για να πάει η χώρα παρακάτω. «Είναι η στρατηγική της λελογισμένης διεύρυνσης με σεβασμό στις αξίες και την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, στρατηγική την οποία επιδοκιμάζουν οι πολίτες κατά πλειοψηφία, στρατηγική η οποία αποδίδει. Πολλά από τα στελέχη τα οποία ήρθαν και μας βρήκαν και ενώθηκαν, εκτέθηκαν στη συνέχεια με σταυρό και οι ψηφοφόροι της ΝΔ τους επιδοκίμασαν», επεσήμανε συμπληρώνοντας ότι υπάρχει η Ελλάδα μέχρι την οικονομική κρίση και η Ελλάδα μετά από αυτήν, και πως «αυτές οι ταμπέλες γκρεμίστηκαν».

«Οι πολίτες αποφασίζουν με βάση τα δικά τους κριτήρια. Η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή, πρέπει να είναι ιερή. Δεν το συζητάμε. Δεν μπορεί να έχει γίνει κάποιος από τη μια μέρα στην άλλη περισσότερο ή λιγότερο ακραίος. Πρέπει να ψάξουμε τις δικές μας επιλογές. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αλλαγές στη δικαιοσύνη, την υγεία, να επισπεύσουμε μεταρρυθμίσεις. Θεωρούμε ότι άμα καταφέρουμε να βρούμε γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες λύσεις, οι πολίτες θα εμπιστευτούν τη μόνη αξιόπιστη λύση την οποία προτείνει η ΝΔ. Δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και να μένουμε στο δέντρο. Έχουν αξία όλα αλλά περισσότερο αυτά που μας λένε οι πολίτες με συγκεκριμένο τρόπο σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνθέσεων των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 είναι άξια κοινοβουλευτικά στελέχη και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που προέρχονται από τη ΝΔ. Σημείωσε, δε, ότι από το 2019, 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και πως στο τέλος της ημέρας η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη δουλειά και την ταχύτητα.

«Αν τη δουλειά την κάνει κάποιος που από μικρό παιδί, όπως εγώ και ο πρωθυπουργός, είναι στη ΝΔ ή κάποιος που συστρατεύεται, λίγο απασχολεί τους πολίτες. Εμείς θέλουμε σύνολο συμπαγές για να πάει η χώρα μπροστά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ακροατήριο στη χθεσινή εκδήλωση, για πρόσωπα όπως η κ. Θάνου και αν ένοιωσε άβολα, απάντησε πως δεν συνηθίζει να νοιώθει άβολα σε τέτοιες περιπτώσεις. «Έχω ήσυχη της συνείδησή μου. Ήμασταν διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Περιγράφετε μια νοσηρή, μια μαύρη περίοδο για την Ελλάδα που μέρος της ήταν η πρωτοφανής στοχοποίηση προσώπων. Τα έχει ομολογήσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής. Μια περίοδος όπου λειτουργούσε παραυπουργείο δικαιοσύνης στην Ελλάδα και στοχοποιήθηκαν άνθρωποι γιατί οι τότε πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν συμφωνούσαν. Κατέρρευσε αυτή η σκευωρία. Όταν είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας δεν νοιώθεις άβολα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές της άλλης πλευράς. Τώρα, αν κάποιος επιλέγει να μιλήσει στο α ή το β ακροατήριο ή κάποιος θέλει να είναι σε ακροατήριο με ανθρώπους που βρέθηκε απέναντί τους, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις τη σωστή πλευρά. Εμείς δεν υποκύψαμε στον λαϊκισμό και υπερασπιστήκαμε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι βοσκός διώχθηκε από βραχονησίδα για οικολογικούς λόγους, ενώ ερωτηθείς για την κριτική στην κυβέρνηση ότι είναι περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε μετριοπαθής στα εθνικά απάντησε: «Ακόμα και αυτοί που δεν στηρίζουν τη ΝΔ, συμφωνούν ότι η Ελλάδα επί Μητσοτάκη είναι πολύ πιο ισχυρή σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας από το 2019. Δυο αντίθετες Ελλάδες. Η Ελλάδα μαύρο πρόβατο έδωσε τη θέση της σε μια Ελλάδα που πρωταγωνιστεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρωθυπουργός που έχει θέσει ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών ούτε υφίσταται τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να έβαλε οποιεσδήποτε διαφορές πέραν την μοναδικής με την Τουρκία, της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Έχω πει πάνω από 50-100 φορές ότι δεν διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά δικαιώματα, ότι ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ακολουθεί τον σωστό δρόμο προάσπισης των εθνικών συμφερόντων χωρίς κορώνες λαϊκισμού. Παράδειγμα ο διάλογος με την Τουρκία. Προβάλλονται καθαρές θέσεις και καταφέρνουμε να έχουμε αποτελέσματα όπως η καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν ενόχλησε το ύφος ή η ποιότητα της κριτικής των δύο πρώην πρωθυπουργών. «Εγώ είπα την πραγματικότητα που προκύπτει από τα γεγονότα και τα δεδομένα. Δεν θα μπω να πω αν με ενόχλησε το α ή το β. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών. Η ΝΔ έχει μάθει να προχωράει μπροστά σκεπτόμενη ότι θα κριθεί από το αποτέλεσμα και τις λύσεις που θα δώσει στα ζητήματα των πολιτών. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και θα είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν στα επόμενα τρία χρόνια. Αισθάνομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μάς λέει "λύστε τα προβλήματά μας". Δεν πιστεύω ότι θα δώσει λύση κάποιο τέτοιο στρίψιμο. Π.χ. κακώς θεωρείτο δεξιά πολιτική η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, το να εφαρμόζεται ο νόμος στα γήπεδα, να έχουμε συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία. Μπορεί κάποιοι να το λένε δεξιά πολιτική. Εγώ την λέω υπεύθυνη πολίτικη», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Μολδαβό πρωθυπουργό: «Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη της Ελλάδας»

Κρούγκμαν: Εάν εκλεγεί ο Τράμπ οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε καθεστώς προστατευτισμού

Ορμπάν: Ζητάει από τον Ζελένσκι να «εξετάσει το ενδεχόμενο μιας γρήγορης κατάπαυσης του πυρός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider