Γερμανία: Το 66% ανησυχεί για το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Το 66% ανησυχεί για το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές
Δύο στους τρεις Γερμανούς εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δύο στους τρεις Γερμανούς εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αντίθετη άποψη εκφράζουν κυρίως οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και της «Συμμαχίας Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για την πιθανότητα νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Τον περασμένο Μάρτιο το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 60%. Το 74% των ψηφοφόρων της AfD και το 59% των ψηφοφόρων της BSW δηλώνουν πάντως ότι το ενδεχόμενο δεν τους προκαλεί ανησυχία.

Την ίδια ώρα όμως το 77% των Γερμανών εκτιμά ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία και μόνο το 20% εκφράζει αντίθετη άποψη. Στην μέτρηση του Μαρτίου, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 68% και 20%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρούγκμαν: Εάν εκλεγεί ο Τράμπ οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε καθεστώς προστατευτισμού

Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών

Κρεμλίνο: Δεν σχολιάζουμε το σχέδιο Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία γιατί δεν το γνωρίζουμε

gazzetta
gazzetta reader insider insider