Κουτσούμπας: Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούμπας: Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι
Ομιλία του γγ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό το λιμάνι, αλλά και με ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας, που πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων -στην κεφαλή της οποίας ήταν ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Κωτσαντής- οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Η ελπίδα βρίσκεται στη πάλη των λαών», «Έξω η Ελλάδα από το μακελειό. Να κλείσουν οι βάσεις και στα Στρατηγεία των ΝΑΤΟ-ΕΕ», «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

Επισημαίνεται, ότι η σημερινή διοργάνωση έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 25 χρόνων από «τον βρώμικο πόλεμο των ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία», ενώ τονίζεται ότι πριν την έναρξή της, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γ' Σώμα Στρατού, τελέστηκε το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, που ο λαός της 25 χρόνια πριν τη μετέτρεψε σε ορμητήριο αντίστασης και αγώνα απέναντι στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στον λαό της Γιουγκοσλαβίας, στέλνουμε σήμερα το δικό μας μήνυμα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Είμαστε με τους λαούς, με το δίκιο τους, με τον αγώνα τους, για ειρήνη στις πατρίδες τους, απαλλαγμένοι από τους κάθε λογής επικυρίαρχους εκμεταλλευτές. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας.

Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουμε ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Μπορούν με τον αγώνα τους και τη δράση τους να καθορίσουν εξελίξεις. Μπορούν να παλέψουν μέχρι και την οριστική ανατροπή, για να ζήσουν με ειρήνη, χωρίς τους πολέμους για τα κέρδη των καπιτα-ληστών, του συνεχούς μοιράσματος εδαφών, αγορών και σφαιρών επιρροής».

«Τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα του λαού για να δράσει, ως καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις, είναι ακόμη πιο αναγκαία. Κάτι τέτοιο όμως, μπορεί να γίνει μόνο με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Παντού», σημείωσε ο ίδιος και εκφράζοντας την αισιοδοξία του. «Οι διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, που αποτυπώθηκαν ως έναν βαθμό και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αποδεικνύουν ότι σταθεροποιείται και δυναμώνει εν μέρει, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του καπιταλιστικού και ευρω-ΝΑΤΟϊκού μονόδρομου», συμπλήρωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τη φιλία, την ειρήνη και κοινή πάλη των λαών», επεσήμανε στην έναρξη της τοποθέτησής του ο κ. Κωτσαντής και τόνισε: «Δεν δεχόμαστε τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο της -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- "ιερής συμμαχίας" του ΝΑΤΟ που οδηγεί τώρα σε οικονομική αιμορραγία και αύριο σε μεγάλες περιπέτειες τον λαό και τα παιδιά του. Βροντοφωνάζουμε "Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών"».

Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μίλησε για τις πολιτικές των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε ότι «στον 21ο αιώνα, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και των άλλων μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων, στην εποχή όπου υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα, όλα αυτά είναι εφικτά αρκεί να βγει από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ υπέρ των εργαζομένων και των παιδιών τους. Και στον βαθμό που η καθημερινή πάλη συνδέεται με αυτήν την προοπτική, μπορούν ο λαός, οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν και στην απόσπαση νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Σημειώνεται ότι πριν την τοποθέτησή του στην πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού υπέρ των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Το «επιτελικό κράτος» είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας

Μητσοτάκης: Η ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας

gazzetta
gazzetta reader insider insider