ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να παραμείνουν στο πλευρό του- «Δεν πάω πουθενά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να παραμείνουν στο πλευρό του- «Δεν πάω πουθενά»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του σήμερα ότι παραμένει «σταθερά αφοσιωμένος» στην κούρσα του 2024 για τον προεδρικό θώκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του σήμερα ότι παραμένει «σταθερά αφοσιωμένος» στην κούρσα του 2024 για τον προεδρικό θώκο, επιδιώκοντας να διαλύσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα θα μπορούσε να χάσει τόσο τον Λευκό Οίκο όσο και το Κογκρέσο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Δεν πηγαίνω πουθενά», δήλωσε ο Μπάιντεν στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν τον Μπάιντεν, ηλικίας 81 ετών, να τερματίσει την προεκλογική εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας βρίσκεται πλέον σε μόνιμη άμυνα, μετά το δύσκολο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχε έκτοτε δεν κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στο ερώτημα των Δημοκρατικών εάν ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να νικήσει ή να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία της χώρας.

Οι συζητήσεις ήταν βέβαιο πως θα ενταθούν, όταν οι βουλευτές επέστρεψαν σήμερα στο Καπιτώλιο. Ορισμένα σημαίνοντα στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσαν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, αν και άλλα είπαν πως συνεχίζουν να στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είπε πως γνωρίζει τις ανησυχίες τους, όμως είναι καιρός για συσπείρωση.

«Το ερώτημα του πώς να προχωρήσουμε μπροστά έχει τεθεί κατ’ επανάληψη για πάνω από μία εβδομάδα. Και είναι καιρός να βάλουμε τέλος σε αυτό», γράφει ο Μπάιντεν. «Έχουμε μια δουλειά. Κι αυτή είναι να κερδίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει τις συναντήσεις με ψηφοφόρους σε εκκλησίες, γραφεία συνδικαλιστικών ενώσεων και άλλους χώρους τις επόμενες ημέρες, λένε αξιωματούχοι της κυβέρνησής του. Την ίδια ώρα, σκοπεύει να βρίσκεται σε επικοινωνία με βουλευτές που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες, λένε, καθώς προσπαθεί να τους καθησυχάσει.

Ένας ολοένα κι αυξανόμενος αριθμός Δημοκρατικών βουλευτών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους ότι τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου, αλλά και οι ανησυχίες για την ηλικία του και την ικανότητά του θα μπορούσαν να πλήξουν το κόμμα στις σχεδόν είκοσι πιο ανταγωνιστικές κούρσες για τη Βουλή. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος, εάν τελικά ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε σειρά εμφανίσεων χθες στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία που παραδοσιακά μπορεί να κρίνει ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Στο πλευρό του ήταν ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν, ένας σημαίνων Δημοκρατικός, που έχει απορρίψει τις φωνές υπέρ της απόσυρσης του Μπάιντεν.

«Δεν πηγαίνω πουθενά»

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα να παραμείνει στην κούρσα για την αμερικανική προεδρία, επισημαίνοντας πως είναι πεπεισμένος πως ο μέσος ψηφοφόρος εξακολουθεί να τον θέλει υποψήφιο των Δημοκρατικών.

«Δεν πηγαίνω πουθενά», είπε σε παρέμβασή του στο MSNBC. Προέτρεψε οποιονδήποτε θέλει εκείνος να αποσυρθεί να «με προκαλέσει», όταν το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών διεξαχθεί τον Αύγουστο.

Η συνέντευξη αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να αφήσει πίσω του το καταστροφικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ήγειρε ερωτήματα σχετικά με την πνευματική ικανότητά του.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη δυσφορία του για αυτό που αποκάλεσε μια προσπάθεια της «ελίτ» να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τραμπ, το οποίο νίκησε το 2020.

Όταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής Morning Joe Μίκα Μπρζεζίνσκι παρουσίασε έναν κατάλογο μεγάλων οργανισμών ΜΜΕ και αναλυτών, που τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την κούρσα, ο Μπάιντεν απέφυγε το ερώτημα.

«Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν αυτά τα γνωστά ονόματα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν θα ήμουν υποψήφιος εάν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Μόνο ο Θεός μπορεί να με βγάλει από την εκλογική κούρσα

Ουκρανία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από μπαράζ ρωσικών πυραύλων - Χτύπημα σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider