Η Μόσχα ετοιμάζει «στρατιωτική απάντηση» στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μόσχα ετοιμάζει «στρατιωτική απάντηση» στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία
Το Κρεμλίνο δεν θα αφήσει αναπάντητη την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ στην Γερμανία - Σε τροχιά σύγκρουσης με ΝΑΤΟ.

H Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ στην Γερμανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (11/07) το Κρεμλίνο, που τόνισε ότι αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ ως μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ανακοινώθηκε πως οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να αναπτύσσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία το 2026.

Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ κρίνουν ότι τηρούν τις δεσμεύσεις τους προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια περίοδο που η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως ανακοινώθηκε «σποραδικές αναπτύξεις προετοιμάζονται για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή που θα περιλαμβάνει πυραύλους SM-6, πυραύλους Tomahawk και υπερηχητικά όπλα με μεγαλύτερη εμβέλεια από τις υπάρχουσες σήμερα δυνατότητες στην Ευρώπη».

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι είναι σε ετοιμότητα μια νέα αμερικανική αντιαεροπορική βάση στην βόρεια Πολωνία, που έχει σχεδιασθεί για να εντοπίζει και να αναχαιτίζει βαλλιστικές πυραυλικές επιθέσεις ως τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε από τη μεριά του: «Η Βορειοατλαντική συμμαχία επιβεβαίωσε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά την ουσία της. Είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε σε μια εποχή αντιπαράθεσης με στόχο να διατηρήσει την αντιπαράθεση».

Αντιδράσεις από τη Ρωσία

«Βλέπουμε τις αποφάσεις που έχει λάβει το ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει ξεχωριστούς κόμβους επιμελητείας σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, με πρόσθετες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ κινούνται συνεχώς και σταδιακά προς την κατεύθυνση των συνόρων μας», συμπλήρωσε.

«Αυτό μας υποχρεώνει να αναλύσουμε σε βάθος τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην συζήτηση που έγινε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας», τόνισε ο Πεσκόφ. «Όλα αυτά θα απαιτήσουν από μας να λάβουμε μελετημένες, συντονισμένες και αποτελεσματικές απαντήσεις για να αποτρέψουμε το ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουμε το ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προβλέψει την αμερικανο-γερμανική πυραυλική κίνηση, την οποία χαρακτήρισε ως σχεδιασμένη για να εκφοβίσει τη Ρωσία και η οποία αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιφερειακή ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις.

Ρωσία: Τοποθέτηση - γρίφος

«Οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία εξισορροπητικών αντιμέτρων από τις αρμόδιες ρωσικές κρατικές υπηρεσίες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα και διεξάγονται σε συστηματική βάση», δήλωσε ο Ριαμπκόφ. «Χωρίς νεύρα, χωρίς συναισθήματα, θα αναπτύξουμε μια στρατιωτική απάντηση, πρώτα απ' όλα, σε αυτό το νέο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 

ΕΥΔΑΠ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,095 ευρώ ανά μετοχή - Στις 22 Ιουλίου η αποκοπή του

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στον Καναδά

gazzetta
gazzetta reader insider insider