Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης
Δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα, αναφέρει.

Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Στους παράξενους καιρούς που ζούμε, δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, & είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του. Θέλω να δηλώσω λοιπόν, ότι παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια απόφαση που δεν θα ήθελα να χρειαστεί να λάβω, αλλά οι εξελίξεις την έχουν καταστήσει αναγκαία από καιρό», αναφέρει.

Υπενθυμίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο, τονίζει πως οι φόβοι που εξέφραζε τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή σε ένα κόμμα στο οποίο η έννοια της δημοκρατίας & της Αριστεράς, αλλά & η ιστορία του ίδιου του κόμματος, υπονομεύονται & μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη & ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού», επισημαίνει.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη σημειώνει ότι «παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & "παραδίδει" πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης», προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα ηγεσία θα είναι μια κρίση διαρκείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του

ΣΥΡΙΖΑ: Η αριστερά είναι τρόπος ζωής

Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση του Γ. Δρασάκη.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κι ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η αριστερά, επί τους ουσίας κι όχι για τους… τύπους.

Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις προτάσεις Νόμου που έχει καταθέσει, για ακρίβεια και φορολογικό, όσο και γι’ αυτές που ετοιμάζει για τη Στέγαση και την στήριξη των Μικρομεσαίων. Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως «ενοχληθούν» επειδή δεν διατηρήθηκε το «σιωπητήριο» μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου.

Η αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου.

Υ.Γ. Αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες...».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της Ν.Δ.

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ): Τα κόστη των αυξήσεων στην ενέργεια θα μετακυληθούν στους πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Καταδικάζουμε κάθε προσβλητική συμπεριφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider