Πρόθυμη να συνεργαστεί αρμονικά με τη φον ντερ Λάιεν η Μελόνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόθυμη να συνεργαστεί αρμονικά με τη φον ντερ Λάιεν η Μελόνι
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την Πέμπτη την υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν για νέα πενταετή θητεία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να συνεργαστεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρόλο που το κόμμα της Αδελφοί της Ιταλίας είχε ψηφίσει κατά της δεύτερης θητείας της ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο συνέντευξή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την Πέμπτη την υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν για νέα πενταετή θητεία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχουμε συνεργαστεί μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», δήλωσε η Μελόνι στην εφημερίδα για τις σχέσεις της με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Είμαστε άνθρωποι που έχουμε ευθύνες και κατανοούμε τη σημασία τους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Η Μελόνι τόνισε επίσης τη σημασία της Ιταλίας ως της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ και ιδρυτή του μπλοκ, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει την πιο σταθερή κυβέρνηση από οποιαδήποτε μεγάλη χώρα στην Ευρώπη. «Όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία και τον ρόλο της Ιταλίας», είπε. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα είναι σε θέση να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο.

«Για μένα, η ισχύς των δεσμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντική», είπε. «Το να πιστεύουμε ότι η ένωση μεταξύ δύο χωρών της G7 θα αλλάξει με την αλλαγή κυβέρνησης είναι ηλίθιο και παιδαριώδες», δήλωσε η Μελόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό

Πώς η άνοδος του Τραμπ ανατρέπει την παρτίδα σε χρυσό, ευρώ, δολάριο: Τι θα κρίνει τις αποφάσεις Fed - ΕΚΤ

Reuters: «Οι Έλληνες θρηνούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν» - Η Κύπρος 5 δεκαετίες μετά τον «Αττίλα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider