Ευρωκοινοβούλιο: Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού η Βόζεμπεργκ - Πού εξελέγη ο Φ. Μπελέρης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωκοινοβούλιο: Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού η Βόζεμπεργκ - Πού εξελέγη ο Φ. Μπελέρης
Η Έλενα Κουντουρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι τρίτη αντιπρόεδρος της Επιτροπής TRAN.

Πρόεδρος της Επιτροπής TRAN (Μεταφορών και Τουρισμού) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 33 ψήφους εξελέγη η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η Έλενα Κουντουρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι τρίτη αντιπρόεδρος.

Το νέο προεδρείο της επιτροπής αποτελείται από τους ακόλουθους ευρωβουλευτές:

Πρόεδρος: Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη (ΕΛΚ, Ελλάδα). Ο έτερος υποψήφιος Roman Haider (Πατριώτες, Aυστρία) εξασφάλισε 13 ψήφους υπέρ.

1ος Αντιπρόεδρος: Virginijus Sinkevičius (Πράσινοι, Λιθουανία)

2ος Αντιπρόεδρος: Sophia Kircher (ΕΛΚ, Αυστρία)

Γ' Αντιπρόεδρος: Έλενα Κουντουρά (Η Αριστερά, Ελλάδα)

4ος Αντιπρόεδρος: Matteo Ricci (Σοσιαλιστές, Ιταλία).

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην ομιλία της μετά την εκλογή της η κ. Βόζεμπεργκ αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της και αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέρονται και δη στη ναυτιλία.

Ο πλήρης κατάλογος των μελών της επιτροπής TRAN είναι διαθέσιμος εδώ.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η TRAN είναι υπεύθυνη για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη κοινής πολιτικής για τις σιδηροδρομικές, οδικές, εσωτερικές πλωτές, θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τον τουρισμό. Κατά την προηγούμενη νομοθετική περίοδο, το Κοινοβούλιο ενέκρινε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό Κοινοβούλιο, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι επιτροπές και οι αντιπροσωπείες χειρίζονται τα αντίστοιχα καθήκοντά τους.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξελέγη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπελέρης κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου «με τη διακομματική στήριξη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, αλλά και την καθοριστική συμβολή της επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ».

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, την οποία και πληροφορήθηκα μέσα από τις αλβανικές φυλακές», αναφέρει σε δήλωσή του και αμέσως προσθέτει: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτι σιγοβράζει: Ιράν και Τουρκία σε πορεία σύγκρουσης στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν;

Γερμανία: Στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων ετών οι Πράσινοι

Η Χάρις εξασφάλισε τη στήριξη για το χρίσμα των Δημοκρατικών - «Αρπακτικό» και «απατεώνας» ο Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider