Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ
Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ, έπειτα από την παραδοχή της για παραλείψεις την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Υπενθυμίζεται ότι η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προέδρων και όλων των πρώην προέδρων των HΠA.

Δήλωσε ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για κάθε ολίσθημα ασφαλείας της υπηρεσίας» αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως «την πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες». «Η βασική αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός προστατευόμενου της Μυστικής Υπηρεσίας είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται νυχθημερόν για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Η Τσιτλ βρέθηκε ενώπιον διακομματικής καταδίκης των επιδόσεων της υπηρεσίας όταν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ακρόαση.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αρνήθηκε να απαντήσει λεπτομερώς και με σαφήνεια για το σχέδιο ασφαλείας στην επίμαχη προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ προκαλώντας αντιδράσεις. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές την κάλεσαν να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider