Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης - Πώς αντέδρασε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης - Πώς αντέδρασε
Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται νωρίτερα να εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπου που μάλιστα προκάλεσε το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του Γεωργιάδη.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού.

Πολάκης: Θα το ξανάκανα

«’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μιλώντας σε βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Αιτία της διαγραφής του ήταν ότι μίλησε άσχημα σε συνεργάτες υπουργών που, σύμφωνα με την δική του δήλωση, «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής»

Αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν».

Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Φάμελλος: Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν ήταν αντίστοιχη με τις δικές μας αρχές και την κοινοβουλευτική διαδικασία

Για την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος την εθνική αντιπροσωπεία, λαμβάνοντας τον λόγο στην ολομέλεια της Βουλής.

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Η συνάδελφός μας η κ. Λινού ήταν στην επιτροπή και ζήτησε συγνώμη και ο τομεάρχης υγείας ο κ. Παναγιωτόπουλος εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι «μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, θα υπάρξει επιστολή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει κι εσείς να το ξαναδείτε λίγο αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο και το μείζον. Το μείζον είναι το ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ και ότι το περιστατικό ήταν απαράδεκτο. Και επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αντίστοιχα σε κάποιες εκφράσεις που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή, πρέπει κι εμείς κι εσείς και όλοι μας να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, γιατί είχαμε και άλλα ανάλογα περιστατικά μέσα στο κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία, θυμάστε άλλα θέματα τα οποία μας προβληματίζουν όλους. Δεν είναι ίδια ούτε κάνω κανένα συμψηφισμό, εννοώ ότι πρέπει να προστατεύσουμε συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα. Είναι δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι΄αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι σε όλα αυτά που καταθέτουμε σήμερα. Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider