Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν
Τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία είναι και η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο στην Ευρώπη, καθώς το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά πάνω από 50%», είπα χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.

«Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%. Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα θα είναι μία επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη ως μία περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ενώ θα έχει συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα σήμερα το απόγευμα στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς γιατί δεν επελέγη η ανανέωση του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν απάντησε: «Να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον κ. Σχοινά για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε. Αυτό που συνέβαινε όλα τα χρόνια ήταν να μην έχουμε δεύτερη θητεία. Είναι μια επιλογή, μια νέα ευκαιρία με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα, στον κ. Τζιτζικώστα. Έναν άνθρωπο που ο κόσμος επιλέγει με υψηλά ποσοστά στην Κεντρική Μακεδονία. Ένας άνθρωπος γέννημα θρέμμα της ΝΔ, άνθρωπος και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και με διεθνή ευρωπαϊκή παρουσία, ένας νέος άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνθέσει και να διατηρήσει αυτήν την εμπιστοσύνη από ψηφοφόρους που ανήκουν ιδεολογικά σε μεγαλύτερες επιμέρους ομάδες από αυτές που εκπροσωπεί η ΝΔ. Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι γέννημα θρέμμα της ΝΔ και ως πρωθυπουργός προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, με μία προσεκτική διεύρυνση να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα. Επισημαίνω τον σημαντικό ρόλο της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας και στην επόμενη πενταετία. Η Ελλάδα θέλει να είναι ακόμα πιο δυνατή τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη για να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα».

Σε ερώτηση για το χαρτοφυλάκιο που θα έχει ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως δεν το γνωρίζουμε, είναι απόφαση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και είναι όλο και πιο ισχυρή και μέσα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider