Δημοσκόπηση: Σκληρή μάχη Τραμπ - Χάρις σε κρίσιμες πολιτείες, χάσμα στην ψήφο ανδρών και γυναικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Σκληρή μάχη Τραμπ - Χάρις σε κρίσιμες πολιτείες, χάσμα στην ψήφο ανδρών και γυναικών
Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Σκληρή μάχη σε πολιτείες «κλειδιά», όπως είναι το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, η Αριζόνα, η Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Σκληρή μάχη δίνουν σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CBS News, οι δύο μονομάχοι για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, κυρίως σε πολιτείες «κλειδιά», όπως είναι το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, η Αριζόνα, η Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πρωταγωνιστούν σε μία σκληρά ανταγωνιστική κούρσα, με την Χάρις να καταγράφει προβάδισμα 3 μονάδων έναντι του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο η δημοσκόπηση του CBS υπογραμμίζει πόσο αμφίρροπη είναι η μονομαχία ανάμεσά τους, αφού σε πολιτείες που θα αποδειχθούν καθοριστικές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, η διαφορά μεταξύ τους είναι μικρή.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης είναι το έντονο χάσμα των φύλων. Οι γυναίκες ψηφοφόροι δείχνουν μεγαλύτερη υποστήριξη στην Χάρις σε σύγκριση με τον Τραμπ, με πολλές να αντιλαμβάνονται τη Χάρις ως υποψήφιο που «παλεύει για ανθρώπους σαν εσάς».

Αντίθετα, ο Τραμπ συνεχίζει να αξιοποιεί τις δυνάμεις του σε θέματα όπως η οικονομία. Διατηρεί ένα πλεονέκτημα μεταξύ των ψηφοφόρων που δίνουν προτεραιότητα στις οικονομικές ανησυχίες και εκείνων που αισθάνονται ότι δυσκολεύονται οικονομικά. Ωστόσο, η Χάρις κατάφερε να σημειώσει αξιοσημείωτα κέρδη μεταξύ των γυναικών όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, μειώνοντας τη διαφορά σε σύγκριση με τις επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κεντρικό θέμα οι αμβλώσεις

Η άμβλωση παραμένει κεντρικό ζήτημα για πολλούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, με την Χάρις να λαμβάνει μεγαλύτερη υποστήριξη από ό,τι ο Μπάιντεν μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τη νόμιμη άμβλωση.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Χάρις θα εργαστεί για την ψήφιση ενός εθνικού νόμου που θα προστατεύει τα δικαιώματα των αμβλώσεων και θα υποστηρίζει την πρόσβαση στη μιφεπριστόνη, ένα κρίσιμο φάρμακο για την άμβλωση.

Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, η Χάρις σημειώνει πρόοδο, αν και ο Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται στις αντιλήψεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τις χαμηλότερες τιμές των τροφίμων. Οι πρόσφατες προτάσεις πολιτικής του Χάρις για τον πληθωρισμό μπορεί να επηρεάσουν αυτές τις αντιλήψεις, αλλά από τώρα, ο Τραμπ επωφελείται από τη γενική εμπιστοσύνη στην οικονομική του διαχείριση.

Περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων εξακολουθεί να είναι ασαφές σχετικά με τη στάση της Χάρις σε διάφορα ζητήματα, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεκαθαρίσει στο επερχόμενο Συνέδριο των Δημοκρατικών την πλατφόρμα της που θα τη διαφοροποιήσει από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Με το μακροχρόνιο πλεονέκτημα του Τραμπ στη συνοριακή πολιτική και τη συνεχιζόμενη ισχυρή του θέση μεταξύ των ψηφοφόρων που δίνουν προτεραιότητα σε ζητήματα συνόρων, η Χάρις αντιμετωπίζει μια πρόκληση για την αναμόρφωση των αντιλήψεων και τη διασφάλιση του ενθουσιασμού της βάσης της.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ για Χάρις: Γελάει σαν τρελή - Είμαι «πιο όμορφος» από εκείνη

Ο Τραμπ δεν ξέρει τι να κάνει με την Κάμαλα

Τραμπ: Κερδίζει 513 εκατ. δολάρια από γκολφ κλαμπ και θέρετρα - Αλλά πόσα χρωστάει;

gazzetta
gazzetta reader insider insider