Τραμπ: Κερδίζει 513 εκατ. δολάρια από γκολφ κλαμπ και θέρετρα - Αλλά πόσα χρωστάει;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Κερδίζει 513 εκατ. δολάρια από γκολφ κλαμπ και θέρετρα - Αλλά πόσα χρωστάει;
Εισοδήματα που φτάνουν τα 513 εκατομμύρια δολάρια αποκάλυψε η τελευταία δημοσιοποίηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων του Ντόναλντ Τραμπ.

Εισοδήματα που φτάνουν τα 513 εκατομμύρια δολάρια αποκάλυψε η τελευταία δημοσιοποίηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων του Ντόναλντ Τραμπ, με τα έσοδά του να προέρχονται από θέρετρα και ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων των κλαμπ Doral, Mar-a-Lago και Bedminster. Ταυτόχρονα, βέβαια, βγήκαν στην επιφάνεια και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια υποχρεώσεις και χρέη που συνδέονται με τα νομικά του προβλήματα.

Τα στοιχεία προέρχονται από μια κατάθεση 265 σελίδων του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, η οποία απεικονίζει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τα πάντα, από την κύρια κατοικία του έως τα έσοδα από κρυπτονομίσματα την επώνυμη εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ελέγχει την Truth Social, την πλατφόρμα δικτύωσης του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μεταξύ των μεγαλύτερων πηγών εσόδων του είναι μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι που έχει γήπεδα γκολφ και ένα θέρετρο. Του απέφερε 161 εκατομμύρια δολάρια σε 16 μήνες ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2023. Το περίφημο ακίνητό του στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, του απέφερε 57 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, ενώ ο Πύργος Trump Ruffin κοντά στο Λας Βέγκας έβαλε στις τσέπες του 28 εκατομμύρια δολάρια. Το κλαμπ του Bedminster στο Νιου Τζέρσεϊ απέφερε 37 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ αποτίμησε καθεμία από αυτές τις τέσσερις συμμετοχές σε «πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια». Οι υποψήφιοι αποκαλύπτουν ορισμένους τύπους εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, των κερδών κεφαλαίου και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, δίνοντας το εύρος. Για άλλους τύπους εσόδων, όπως μισθούς και αμοιβές ομιλίας, πρέπει να καταγράφεται το ακριβές ποσό.

Οι μετοχές του πρώην Αμερικανού προέδρου στην Trump Media & Technology Group, που είναι αξίας 2,7 δισ. δολαρίων και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της καθαρής του αξίας των 5,3 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καταχωρίστηκαν επίσης με αξία άνω των 50 εκατ. δολαρίων. Ο Τραμπ ανέφερε ότι κατέχει 114,8 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι το 64,9% των εκδοθέντων.

Ο Τραμπ αποκάλυψε επίσης ότι οι μετοχές υπόκεινται σε «περίοδο κλειδώματος» - έχει οριστεί να λήξει τον Σεπτέμβριο - κάτι που τον εμποδίζει να τις πουλήσει. Η εταιρεία είχε 5,3 εκατ. δολάρια σε επιχειρηματικά έσοδα και κέρδισε περίπου 563.000 δολάρια από διαφημίσεις.

Η εταιρεία CIC Digital LLC του πρώην προέδρου, η οποία κέρδισε 7,2 εκατ. δολάρια μέσω της αδειοδότησης της εικόνας του σε NFT, κατείχε ένα κρυπτοπορτοφόλι με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε Ethereum. Ο Τραμπ έχει προσεγγίσει τους ηγέτες της crypto βιομηχανίας, με πολλούς από αυτούς όπως οι Marc Andreessen και Ben Horowitz να τον υποστηρίζουν ανοιχτά.

Ο Τραμπ κέρδισε επίσης 5,3 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων 300.000 δολαρίων για τη συμφωνία επικύρωσης της έκδοσης God Bless The USA Bible από την LMA Productions.

Αναθεωρήσεις και χρέη

Ο Τραμπ έπρεπε να αναθεωρήσει τις δύο πρώτες εκθέσεις που κατέθεσε ως υποψήφιος για την προεδρία του 2024 στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας, παρέχοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακριβή ποσά για το εισόδημά του από τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του. Η νέα αποκάλυψη θα εξεταστεί επίσης από το γραφείο δεοντολογίας. Αυτό αρχικά έπρεπε να γίνει στις 15 Μαΐου, αλλά ο Τραμπ ζήτησε και του χορηγήθηκαν δύο παρατάσεις 45 ημερών.

Ο Τραμπ καταχώρισε μία ντουζίνα από εκκρεμείς οφειλές, συμπεριλαμβανομένων δύο που δημιουργήθηκαν το 2024 άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων: η μία προς τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που σχετίζεται με την υπόθεση αστικής απάτης εναντίον του. Ο Τραμπ εξασφάλισε ένα ομόλογο 175,3 εκατομμυρίων δολαρίων που εκδόθηκε από την Knight Specialty Insurance που εδρεύει στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο για να θέσει σε αναστολή την απόφαση των 454 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του στην υπόθεση, ενώ θα ασκήσει έφεση.

Επίσης, καταχώρισε ένα χρέος άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων προς την συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία κέρδισε αποζημίωσε 83 εκατ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση από μήνυση κατά του Τραμπ. Έχει ασκήσει έφεση και σε αυτή την υπόθεση.

Αν και με τόσες εκκρεμείς υποθέσεις θα έπρεπε να έχει αυξημένες νομικές οφειλές, ο Τραμπ δεν αποκάλυψε κανένα προσωπικό χρέος σε δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία. Ανέφερε επτά εκκρεμή δάνεια συνολικού ύψους τουλάχιστον 165 εκατομμυρίων δολαρίων και δύο που εξοφλήθηκαν.

Η έκθεση δείχνει ότι αν και οι επιχειρήσεις του συνεχίζουν να παράγουν σημαντικό εισόδημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του, ο Τραμπ αντ' αυτού στηρίχθηκε στην ικανότητά του στη συγκέντρωση κεφαλαίων από προσφορές των υποστηρικών του.

Έχει συγκεντρώσει περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της τρίτης υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο, λιγότερο από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που συγκέντρωσαν η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν. Μία από τις επιτροπές πολιτικής δράσης του Τραμπ έχει πληρώσει περισσότερα από 67 εκατομμύρια δολάρια για νομικές αμοιβές και συναφείς δαπάνες από τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάφετ έκανε κάτι περίεργο με το μερίδιό του στην Apple

Capital Economics: Ο αντίκτυπος των κινήσεων ΕΚΤ στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Κάμαλα Χάρις: Θα μπορέσει να διατηρήσει το momentum της εκστρατείας της; - Τα πέντε μεγάλα ερωτήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider