Κάμαλα Χάρις: Έσπασαν τα ρεκόρ οι δωρεές - Συγκέντρωσε 540 εκατ. δολάρια μόλις σε ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάμαλα Χάρις: Έσπασαν τα ρεκόρ οι δωρεές - Συγκέντρωσε 540 εκατ. δολάρια μόλις σε ένα μήνα
Το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε ποτέ από οποιαδήποτε προεδρική εκστρατεία σε αυτό το διάστημα

To ποσό ρεκόρ των 540 εκατ. δολαρίων, σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, συγκέντρωσε η Δημοκρατική υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που πήρε επίσημα του χρίσμα του κόμματός της, έφτασε σε αυτό εντυπωσιακό πόσο μετά και τα 82 εκατ. δολάρια που προστέθηκαν στην καμπάνια της κατά την εβδομάδα του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της εκστρατείας της Χάρις, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, «αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε ποτέ από οποιαδήποτε προεδρική εκστρατεία σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Αντίθετα, η εκστρατεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπολείπεται σημαντικά, αφού είχε συγκεντρώσει περίπου 327 εκατομμύρια δολάρια.

Η εκστρατεία του αντιπροέδρου δεν παρείχε συγκεκριμένα ποσά για τις ημέρες του συνεδρίου, αλλά η δημοκρατική πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων ActBlue ανέφερε τα στοιχεία για κάθε ημέρα του συνεδρίου: 13 εκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, 16,5 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, 23 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη και σχεδόν 37 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εκστρατεία, το ένα τρίτο των δωρεών της περασμένης εβδομάδας προήλθε από συνεισφέροντες για πρώτη φορά - η πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες και το ένα πέμπτο από τους νέους ψηφοφόρους. Οι δάσκαλοι και οι νοσηλευτές εξακολουθούν να είναι από τα πιο κοινά επαγγέλματα δωρητών, δήλωσε σε ένα σημείωμα η διευθύντρια της εκστρατείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάβελ Ντούροφ: Ο «Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Ρωσίας» αντιμετωπίζει κάθειρξη έως 20 έτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider