Διαγράφεται η Αθηνά Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγράφεται η Αθηνά Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Προς διαγραφή η Αθηνά Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες.

Τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητά την παραίτηση της κ. Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λόγους διαφάνειας, καθώς δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis.

Υπενθυμίζεται πως η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ μετά τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού για την επίθεση του πρώτου σε συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Ο βουλευτής Χανίων αφού υποστήριξε πως η κ. Λινού υποκρινόταν, κατήγγειλε πως έχει «στήσει» μια «μηχανή διασπάθισης εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού η οποία παρέδωσε 459 σελίδες με έγγραφα. Το νομικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διευκρινήσεις τις οποίες η βουλευτής δεν έδωσε με αποτέλεσμα να ζητηθεί η παραίτησή της. Όπως κατήγγειλε ο κ. Πολάκης, η κ. Λινού έχει «παρακάμψει κάθε κανόνα και διαδικασία δημοσιονομικού ελέγχου για τις απευθείας αναθέσεις και τις συμβάσεις που υπογράφετε μεταξύ σας εκεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Μάλιστα υποστήριξε πως έστησε «μηχανή διασπάθισης εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος». Στη συνέχεια την χαρακτήρισε «άτιμη» και «διεφθαρμένη» υποστηρίζοντας πως «είχε το θράσος» να του τηλεφωνήσει. Από την πλευρά της η Αθηνά Λινού έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη υποστηρίζοντας πως ο βουλευτής στοχοποιεί το ινστιτούτο της για να αποτινάξει τους λόγους της αποπομπής του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης απάντησε στην Αθηνά Λινού λέγοντας πως δεν παίρνει λέξη πίσω. ««Αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Συνήγορος του Πολίτη: Πόρισμα «καταπέλτης» για τις χρεώσεις των ιδιωτικών υγειονομικών φορέων και τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ

Στοχευμένα μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider