Κασσελάκης: Δεν με κάλυψαν οι εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού - να παραδώσει την έδρα της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Δεν με κάλυψαν οι εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού - να παραδώσει την έδρα της
Δεν καλύφθηκε από τις εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού για τις αναθέσεις που έπαιρνε, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή Live news στο Mega Chanell.

Δεν καλύφθηκε από τις εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού για τις αναθέσεις που έπαιρνε, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στο Mega Chanell.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι, δεν με έχουν καλύψει και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Προς το παρόν δεν έχει απαντήσει ούτε στο e-mail, ούτε σε μήνυμα μέσω WhatsApp, ούτε σε τηλεφώνημα. Άρα, αναμένουμε την απάντησή της».

Σε σχέση με τις εξηγήσεις της κ. Λινού απάντησε: «Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, δεν είμαι Εισαγγελέας, αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί, κατά τη γνώμη μου, προφανώς πριν από την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και αυτό είναι ένα μάθημα για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».

Για την αντικατάσταση Φάμελλου ανέφερε και τις δηλώσεις του ότι «διαφωνούσε με τον Στέφανο Κασσελάκη» απάντησε: «Όσον αφορά στο πρώτο, ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, αυτό για μένα είναι είδηση. Χθες το άκουσα για πρώτη φορά. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό έπρεπε να το γνώριζε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είχαμε μία σχετικά καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να μπορέσει να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Τη συζήτηση με τον κύριο Φάμελλο, όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες, την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. 'Αρα, δεν ισχύει ότι για πρώτη φορά το έμαθε χθες».

Για το αν σκοπεύει να απευθυνθεί ξανά στην βάση του κόμματος απάντησε: «Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Για τις σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη ανέφερε: «Το ζήτημα της κ. Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του κυρίου Πολάκη και του τόνου του εντός του κοινοβουλίου. Θεωρώ ότι ήταν αντιπαραγωγική η στάση του εκείνη την ημέρα, που προσωπικά αντιπολιτευόμουν την πολύ επιζήμια συμφωνία για την Τράπεζα Αττικής και βρεθήκαμε να μιλάμε για άλλα ζητήματα.

Από εκεί και πέρα, θέλω να σας πω ότι θυμήθηκα τη στάση του Προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ‘ζήτουλα'. Και θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο».

Ακολούθως κατηγορεί τη ΝΔ για τοξικότητα: «Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος μου είναι αρσενικό ή θηλυκό. Τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές. Εκείνοι είναι που αφήνουν τον υπουργό τους, που λέει κάφρους και ανθρωπάκια τους νοσηλευτές, να λέει ‘ουστ' μέσα στη Βουλή. Εκείνοι είναι που έχουν κρυφή τη ρύθμιση χρέους τους -52 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε φέτος- το οποίο αυξάνεται χρόνο με χρόνο και ‘δεν κουνιέται φύλλο'. 'Αρα, να ανακαλέσει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κύριος Τασούλας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τοξικότητας, ο οποίος μας έχει αποκαλέσεις βδέλλες, ο οποίος έχει πει ότι -μάλιστα ήμουν στο στρατόπεδο στη Θήβα- ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινούσε βία για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Ψέματα τελείως. Αυτή είναι η τοξικότητα. Δεν θα την ανεχτούμε, δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο».

Σε παρατήρηση ότι «η ΝΔ δήλωσε ότι θα πάει τα διόδια στην Αττική Οδό από 2,80 στα 2,50…», απάντησε: "Εδώ βάζουν διόδια στον ΒΟΑΚ. Καθυστέρησαν τη δημοπρασία που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα χρεωθούμε 50 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω για αυτό το έργο, βάζουν και διόδια και έχουν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι, 39 άνθρωποι φέτος. Ήμουν στο νοσοκομείο προχθές, η ΜΕΘ μου είπε ότι ήταν 9 τα παιδιά που έχουν δεχτεί φέτος, μέχρι στιγμής. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα όριο σε αυτό, επιτέλους. Και για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο αδίκως, που έφυγαν από τη δουλειά τους από αυτό το κέντρο, στο οποίο παρευρέθη και ο πρωθυπουργός μάλιστα, στις 8 η ώρα το πρωί. Δεν βρίσκουν έναν μάρτυρα, για να μπορούν να πουν τι έχει γίνει; Επειδή φοβούνται αντίποινα από το εργοδότη; Ντροπή.

Θα πω και κάτι τελευταίο και επίτρεψέ μου μετά να αποχωρήσω. Εάν ήμουν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια τέτοια εκδήλωση, στον γάμο αυτό στην Κρήτη και έβλεπα αυτά τα παιδιά, αυτής της ηλικίας, 15χρονα παιδιά να είναι στο service, θα ρωτούσα ξεκάθαρα: παιδιά τι ηλικίας είστε; Από πού είστε, πόσες ώρες δουλεύετε; Δεν σκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ρωτήσει; Δείχνει μια παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης, η οποία προφανώς δεν εκπλήσσει κανέναν".

Κλείνοντας ανέφερε: «Για μένα η Σύγχρονη Αριστερά είναι ένας αγώνας αυθεντικός, με όλα τα προβλήματά του εσωτερικά, αλλά ένας αγώνας αυθεντικός ως προς την κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι με ‘αριστερόμετρα', το είπα και χθες, τέλος στα ‘αριστερόμετρα'. Αλλά, κοινωνική δικαιοσύνη. Η καρδιά για τον αδύναμο συμπολίτη μας να χτυπά και οι πράξεις μας να συνάδουν με αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider