«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», η πρόταση Κασσελάκη για μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», η πρόταση Κασσελάκη για μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ
Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς), στην Επιτροπή Καταστατικού. 

Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς), στην Επιτροπή Καταστατικού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης θέλει να κάνει σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων είναι πως οι βουλευτές δεν θα διατελούν στα κομματικά όργανα και θα μπορούν να εκλέγονται για τρεις θητείες.

Επίσης θα προτείνει οι βουλευτές που επιθυμούν τέταρτη θητεία να μπορούν να τη διεκδικήσουν αν θέσουν υποψηφιότητα σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια από αυτή που είχαν εκλεγεί τις προηγούμενες τρεις.

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τα όργανα του κόμματος να παραιτούνται 24 μήνες πριν τις εκλογές, για να θέσουν υποψηφιότητα.

Προτείνει οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές να συμμετέχουν μόνο στο Εθνικό Συμβούλιο, τη μετονομασία της Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνική Επιτροπή Μελών και την ισχυροποίηση της συντελεστικής θέσης των μελών του κόμματος με καθοριστικό ρόλο και στα ψηφοδέλτια.

Η επιστροφή Πολάκη και το «καρφί»

Νωρίτερα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως ο βουλευτής Χανίων που είχε διαγραφεί, Παύλος Πολάκης, επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής γίνεται λόγος: «Μετά από απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Υπενθυμίζεται πως η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει, πάλι, με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά από επεισόδιο, που είχε ο βουλευτής Χανίων με συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι, να με διαγράφουν και να με επιστρέφουν, εμμένω στις θέσεις μου θα τα πούμε στην κεντρική επιτροπή» είπε από το περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας την πρώτη του δήλωση μετά την επιστολή Κασσελάκη στον Τασούλα.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος επειδή λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε ποσό στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο, που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καν καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου», ανέφερε.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider