ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00. Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου.

Ξεκίνησε στις 10 και θα διαρκέσει μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαδικασία θα είναι μυστική, όπως αποφάσισαν τα μέλη με ψήφους 122 έναντι 90, υιοθετώντας την πρόταση των «87».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τέλος οι φράξιες και οι βαρωνίες».

Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ανώτατο κομματικό όργανο έχει τη δυνατότητα ακόμα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει η ίδια ηγεσία.

Την διαδικασία σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος του κόμματος. «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν». Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, ο Παύλος Πολάκης, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι δεν κάνει για πρόεδρος.

Σε έντονο ύφος ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε σε όσους ζητούν εκλογές, άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και απάντησε στις επικρίσεις Πολάκη για την προώθηση του lifestyle του διερωτώμενος εάν το lifestyle του Κρητικού βουλευτή, είναι αποδεκτό επειδή είναι της… αντρικής σχολής.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη

Γεροβασίλη: Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider