Γιόχανσον: «Προσωρινοί και μέτρο έσχατης ανάγκης», οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιόχανσον: «Προσωρινοί και μέτρο έσχατης ανάγκης», οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ
Η Γιόχανσον εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του νέου Συμφώνου για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη-μέλη εργάζονται για να το εφαρμόσουν μέχρι τα μέσα του 2026.

Οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να είναι προσωρινοί, αναλογικοί και ως μέτρο έσχατης ανάγκης και μόνο όταν υπάρχει μία σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια τόνισε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε η Ίλβα Γιόχανσον, παρόλο που τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να εισάγουν προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους υπό αυστηρές προϋποθέσεις, «είναι σαφές ότι διακινδυνεύουν να υπονομεύσουν τα οφέλη της ελεύθερης κυκλοφορίας».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του νέου Συμφώνου για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη-μέλη εργάζονται για να το εφαρμόσουν μέχρι τα μέσα του 2026.

«Το σύμφωνο θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να διαχειριστούμε τη μετανάστευση με τάξη. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα μειώσει επίσης την ανάγκη που αισθάνονται τα κράτη μέλη για ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου

Τραμπ: Οι μετανάστες «έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους» - Η Γάζα θα μπορούσε να είναι καλύτερη από το Μονακό

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ένας χρόνος μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider