Φραγκογιάννης: Πολυδιάσταση η πολιτική μας με την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φραγκογιάννης: Πολυδιάσταση η πολιτική μας με την Τουρκία
«Η Τουρκία είναι εκεί. Είναι ο μεγάλος μας γείτονας. Είναι 92 εκατομμύρια. Η συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον Χ. Φιντάν, δεν μπορεί από μόνο του να είναι ένα δραματικοποιημένο γεγονός. Πρέπει να το αποδραματικοποιήσουμε», είπε.

Η πολιτική μας με τους γείτονες είναι πραγματικά πολυδιάσταση τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, στο πλαίσιο τοποθέτησής του στη Βουλή επί των νομοσχεδίων με τα οποία κυρώνονται (α) τροποποιήσεις της Συμφωνίας Ίδρυσης του Κοινού Ταμείου Βασικών Προϊόντων και (β) η Συμφωνία Χρηματοδότησης για Τρίτους Δωρητές μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας (Δωρητής) και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Με αφορμή αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης στην επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη και Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο κ. Φραγκογιάννης είπε: «Η Τουρκία είναι εκεί. Είναι ο μεγάλος μας γείτονας. Είναι 92 εκατομμύρια. Η συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον Χ. Φιντάν, δεν μπορεί από μόνο του να είναι ένα δραματικοποιημένο γεγονός. Πρέπει να το αποδραματικοποιήσουμε».

Όπως σημείωσε, «συναντιόμαστε με τους γείτονες μας, στη Βουλγαρία, στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία, στην Τουρκία, και η συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τρεις ακόμα συναντήσεις, που αφορούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τον πολιτικό διάλογο, και την θετική ατζέντα που ηγούμαι εγώ, θα οδηγήσουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο θα γίνει αμέσως μετά».

Άρα, συμπέρανε ο κ. Φραγκογιάννης «είναι μία πραγματικά πολυδιάστατη πολιτική, στην οποία δεν κάνουμε βήμα πίσω στις εθνικές μας θέσεις και στις κόκκινες γραμμές, αλλά αντίθετα προσπαθούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο καλής συναίνεσης και συνεργασίας, που είναι τόσο απαραίτητο αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή του πλανήτη και της γειτονιάς μας».

Τα παραπάνω νομοσχέδια ψηφίστηκαν «κατά πλειοψηφία» από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider