Στη χθεσινή εξέλιξη από την Οικονομική Εισαγγελία για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρώτη του κοινοβουλευτική παρέμβαση μετά την απόφαση αυτή.
Ο κ. Γεωργιάδης που ανέφερε ότι ήρθη το καθεστώς προστασίας "των δύο συκοφαντών της σκευωρίας Novartis", σχολίασε για την όλη εξέλιξη: «Ξέρουμε ότι είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και κ. Μαρία Μαραγγέλη. Είχαν έρθει εδώ στη Βουλή των Ελλήνων και είχαν ορκιστεί στο Ευαγγέλιο ότι δεν είναι αυτοί οι μάρτυρες και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα εναντίον μου ούτε των υπολοίπων εννέα. Για τέτοιους ψεύτες μιλάμε. Θέλω να δηλώσω ενώπιον της Βουλής ότι θα προχωρήσω άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες που μου δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, τόσο για να τιμωρηθούν αυτοί οι δύο συκοφάντες όσο κυρίως για να αποκαλυφθεί ενώπιον του ελληνικού λαού ποιοι τους έβαλαν».
Είναι αδύνατο να πιστέψω και δεν πιστεύει κανένας μας, είπε ο υπουργός Υγείας, «ότι δύο τέτοια ανθρωπάκια, ξαφνικά ξύπνησαν και είπαν αυτά τα τερατώδη ψεύδη. Είναι προφανές ότι κάποιοι τους έβαλαν και από σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι αυτοί που του έβαλαν και για ποιους πολιτικούς σκοπούς. Και αυτοί πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Συρεγγέλα για Novartis: Δικαίωση για όσους κατηγορήθηκαν άδικα
Την απόφαση της Δικαιοσύνης για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis σχολίασε σε συνέντευξή της στο Action24 η Μαρία Συρεγγέλα. «Ήταν μία δικαίωση, όχι μόνο για την ΝΔ ή τα κόμματα γενικότερα, αλλά για τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν άδικα», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Αποδείχτηκε ότι ήταν σκευωρία και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη».
Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επίσης σημείωσε: «Το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα είναι λογικό και πρέπει να υπάρχει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπους που είχαν ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας και άσκησαν δημόσια διοίκηση την οποία, όπως αποδείχθηκε από την Δικαιοσύνη, την άσκησαν σωστά και κατηγορήθηκαν χωρίς να υπήρχε κάτι μεμπτό σε βάρος τους».
Ειδικότερα, για την άρση της προστασίας στους μάρτυρες η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως: «είναι άλλο πράγμα μια υπόθεση πολιτικής φύσεως και άλλο πράγμα το οργανωμένο έγκλημα. Η αλλαγή στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έφερε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε στην Βουλή είναι συγκεκριμένη και ορίζει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας είναι αυτός που κρίνει και εξετάζει διαρκώς το αν εξακολουθεί να υπάρχει η αναγκαιότητα μέτρων προστασίας για τους μάρτυρες σε μια υπόθεση».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ