Σαμαράς για Novartis: Η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει τον δρόμο για την αποκάλυψη της σκευωρίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σαμαράς για Novartis: Η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει τον δρόμο για την αποκάλυψη της σκευωρίας
«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβαρτις. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει την προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Γεωργιάδης: «Είναι μία ημέρα δικαίωσης»

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης» έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέχεια της άρσης, από την Οικονομική Εισαγγελία του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis.

Ενώ πρόσθεσε: «Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10».

Μαρινάκης: «Απόφαση-σταθμός που βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis»

Για απόφαση-σταθμό της Δικαιοσύνης που «βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης σε γραπτή του δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:

«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:

«Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους».

Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση - σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis.

Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

Λοβέρδος: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας

«Η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στο "Χ" για την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, με την οποία αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας έγραψε στο "Χ":

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη.

Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν σχολιάζω δηλώσεις Σαμαρά - Συμφέρει την Ελλάδα η ηρεμία με την Τουρκία

Κύκλοι A. Σαμαρά: Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης Μητσοτάκη είναι «τα ήρεμα νερά με την Τουρκία»

Π. Μαρινάκης για επίθεση στην Άγκυρα: Απερίφραστη η καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider