Μητσοτάκης: Να ηττηθεί ο παλαιοκομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Να ηττηθεί ο παλαιοκομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, εφ’ όλης της ύλης, ενόψει της νέας περιόδου που διαμορφώνεται εξαπέλυσε από την Κόρινθο, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, «Είναι το χθες, είμαστε το αύριο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την κυβέρνηση, επιδιώκοντας έτσι να υπερβεί τα διλήμματα που διαμορφώνει η κυβέρνηση, με την επίκληση του «αντιδεξιού μετώπου». Εξαπέλυσε, δε, σφοδρή επίθεση και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μάτι, αλλά και στο μέτωπο της καθημερινότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών.

«Ο Ουμπέρτο Έκο έλεγε ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ το διέψευσε κι αυτό -και, μάλιστα, με τρόπο τραγικό αρχίζοντας από τον Ιούλιο. Σημειώστε τον απολογισμό των τελευταίων δύο μηνών: 98 ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Παρακολουθήσαμε όλοι μία αδίστακτη κυβέρνηση που έβλεπε τι γινόταν και δεν αντιδρούσε ως όφειλε. Και που ενώ ήξερε, έκρυβε την αλήθεια ψάχνοντας να βρει πώς θα ρίξει αλλού τις ευθύνες – που ήταν εξ ολοκλήρου δικές της. Οι αποκαλύψεις προκαλούν ρίγος στους δημοκρατικούς πολίτες:

Οι «εμπρηστές» του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κυρίας Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ενστόλων. Ολα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος «πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επιτιθέμενος με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν. Είναι χρέος στη μνήμη των πολιτών που χάθηκαν και απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη. Γιατί το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός», προσέθεσε, ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Σύντομα θα λογοδοτήσουν»

Σχολιάζοντας την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να στηλιτεύσει τα κυβερνητικά λεγόμενα, τονίζοντας ότι το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα είναι εκτός αγορών, ενώ οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές. «Οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή ψέματα και προσθέτοντας ότι για τον «λογαριασμό» σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ο Τσίπρας βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες

Σχολίαζοντας και τις εξελίξεις με τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για επιχείρηση αντιπερισπασμού και τόνισε ότι, αντί για ενδιαφέρον, προκάλεσε σε άλλους θλίψη και σε άλλους θυμηδία. «Στα Γρεβενά, όπου βρέθηκα, ουδείς τον πήρε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του - και όσοι το έκαναν -κυρίως στην Αθήνα- τον σχολίασαν ως ανέκδοτο. Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβούλιου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είπε, λέει, να «διευρυνθεί», αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό», ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Σε αυτά, δε, ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε τα θετικά storiesτων Ελλήνων αθλητών με τις μεγάλες καλοκαιρινές τους επιτυχίες, αλλά και τις μικρές προσωπικές ιστορίες επιτυχίας ανθρώπων από όλη τη χώρα, τις οποίες κατέγραψε και ο ίδιος ακόμα στην πρόσφατη περιοδεία του στα Γρεβενά. «Αυτά είναι τα πρόσωπα της Ελλάδας που θέλουμε. Είναι οι άνθρωποι που απαιτούν το καλύτερο για τον εαυτό τους και που δεν επαιτούν για ρουσφέτι και βόλεμα. Που αντιστέκονται και δεν το βάζουν κάτω», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κανείς δεν θα ακούσει τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

«Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια – γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επικείμενη άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αναφέρθηκε, δε, και στο ζήτημα με τους παιδικούς σταθμούς που έχει ανακύψει. «Είναι πραγματικά απίστευτο και εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσει έξω από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας περισσότερα από 35.000 παιδιά», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση της ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, δε, μια σειρά δεσμεύσεών του, όπως την καθιέρωση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Παιδεία δια της κατάργησης των νόμων Φίλη και Γαβρόγλου, την επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγικής στα Πανεπιστήμια και τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα. «Δεν κρύψαμε ποτέ πως συμφωνούμε με τη λειτουργία της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης. Άλλωστε, πρώτοι εμείς μιλήσαμε για μη κρατικά πανεπιστήμια και για συμπόρευση Παιδείας και Οικονομίας. Δεν κρύψαμε, όμως, ούτε την προτεραιότητα που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα Τ.Ε.Ι με εισαγωγικό βαθμό «3», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εθνικά επικίνδυνες οι πράξεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

«Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δεν υπήρξαν μόνο μήνες κοινωνικού και οικονομικού πένθους. Το Σκοπιανό συνέχισε να εξελίσσεται υπό σκιάν, μακριά από το φως του καλοκαιρινού ήλιου. Είναι μία «Συμφωνία», που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων. Που, στρεβλώνοντας την εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Ν.Δ δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επαναφέροντας τη συζήτηση για το ακόμα εν εξελίξει Σκοπιανό.

«Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα. Ήδη, εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πιστοποίησης και ανταγωνισμού. Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι Μακεδόνας» και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι», είπε και προειδοποίησε: «Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι τυφλοί εθνικιστές, αλλά ξέρουν να είναι έντιμοι πατριώτες».

Είναι το χθες, είμαστε το αύριο

«Αυτοί είναι οι «Μαυρογιαλούροι» των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών. Αυτοί εκφράζουν τη γκρίζα γραφειοκρατία, εμείς τον πολύχρωμο εκσυγχρονισμό. Αυτοί σχεδιάζουν επιδόματα, ενώ εμείς διεκδικούμε αξιοπρεπείς αμοιβές. Με δυο λέξεις, είναι το χθες - είμαστε το αύριο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αντιπαραβάλλοντας αυτό το παράδειγμα με τη ρητορική περί «αντιδεξιού μετώπου» που υιοθετεί η κυβέρνηση. Έδωσε, δε, και ένα δείγμα των εξαγγελιών που θα κάνει στη ΔΕΘ για το νέο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι δεν θα στερεί τα δικαιώματα των επόμενων γενεών για να υποστηρίξει τις παρούσες. «Αυξάνοντας την απασχόληση, θα ενισχύει τα Ταμεία - τα οποία, με τη συμμετοχή και του τρίτου, ιδιωτικού πυλώνα, θα μπορούν, πλέον, να αξιοποιούν τα δικά τους αποθεματικά, παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

«Αυτή η νέα αντίληψη για την οποία σας μιλώ, μπορεί να περιλαμβάνει πολλές τομές «τεχνοκρατικού» χαρακτήρα, είναι όμως βαθύτατα πολιτική. Γιατί προϋποθέτει εθνική ενότητα και υπέρβαση παλαιών διχασμών, ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Δεν προτείνει «δεξιές» ή «αριστερές» πατέντες, αλλά πρακτικές λύσεις για όλους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε, δε, ότι αυτό το διακύβευμα αφορά όλες τις «εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», λέγοντας ότι «είναι καιρός να συμπορευτούν έχοντας απέναντί τους μόνο τα ζητούμενα του αύριο». «Ακριβώς επειδή η θέση μας συνιστά πολιτική υπέρβαση, δέχεται και τέτοιο λυσσαλέο σφυροκόπημα από τις δυνάμεις της καθυστέρησης», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Προειδοποίησε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο για τις εκλογές, δεν θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα. «Στόχος τους είναι οι εκλογές να είναι βρώμικες – το ξέρουμε. Όλα αυτά όμως θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Η μεγάλη μας δύναμη είναι τα επιχειρήματα και η μετριοπάθεια. Η πραγματικότητα δείχνει την καταστροφή που έφεραν τα ψέματα Τσίπρα και Καμμένου. Μόνο που αυτά είναι γνωστά», τόνισε.

«Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες, δίχως συμπλέγματα. Δεν αρνούμαστε διδάγματα από λάθη, αλλά δεν επιτρέπουμε αυτά να συμψηφίζονται με τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε χαρίζουμε σε κανέναν τις επιτυχίες μας. Επικαλούμαστε το δικό μας καινούργιο δρόμο, του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης. Και τους πείθουμε πως η επιλογή της Ν.Δ. δεν αποτελεί, σήμερα μία στενή, κομματική επιλογή. Αλλά το δικαίωμα στην ελπίδα για την αναγέννηση της πατρίδας μας», προσέθεσε, προσδιορίζοντας το ευρύτερο πολιτικό στίγμα της ΝΔ ενόψει των εκλογών.

«Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό «δίδυμο της καταστροφής» Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλάσιαζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους. Σας καλώ, λοιπόν, σε ετοιμότητα όχι μόνο για να ηττηθεί αλλά και για να απαξιωθεί πολιτικά ο παλαιοκομματισμός που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, καταληκτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας, επίσης, ότι οι νέοι είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα και θα διαμορφώσουν συνθήκη νίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider