4 συμβουλές για να αγοράσεις οικιστικό ακίνητο για βραχυχρόνια μίσθωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
4 συμβουλές για να αγοράσεις οικιστικό ακίνητο για βραχυχρόνια μίσθωση
Η ζήτηση για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια, καθώς τόσο οι τουρίστες όσο και οι εταιρικοί ταξιδιώτες αναζητούν ποιοτικές και παράλληλα οικονομικές λύσεις διαμονής, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Η ζήτηση για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια, καθώς τόσο οι τουρίστες όσο και οι εταιρικοί ταξιδιώτες αναζητούν ποιοτικές και παράλληλα οικονομικές λύσεις διαμονής, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Η τάση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία με αυξημένα περιθώρια κέρδους για όσους ασχολούνται – ή θέλουν να ασχοληθούν – με επενδύσεις στο χώρο του Real Estate. Η εξειδικευμένη ομάδα διαχείρισης ακινήτων της Phaedrus Living μοιράζεται σήμερα 4 βασικές συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν οικιστικό ακίνητο και να το μετατρέψουν σε ένα επικερδές κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

1. Κάνε την έρευνά σου

Όπως και σε κάθε επενδυτική κίνηση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός ακινήτου για βραχυχρόνια μίσθωση. Ο πρώτος και σημαντικότερος από όλους είναι η τοποθεσία – και θα πρέπει να την σκεφτείς πολύ καλά γιατί… δεν αλλάζει αν αλλάξεις γνώμη αργότερα! Οι πιο καλές τοποθεσίες για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι αυτές που βρίσκονται κοντά σε δημοφιλή αξιοθέατα, παραλίες και άλλους προορισμούς, έχουν υψηλή ζήτηση από τουρίστες ή εταιρικούς ταξιδιώτες, είναι εύκολα προσβάσιμες και παράλληλα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Άλλος καθοριστικός παράγοντας που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το ποσό που είσαι διατεθειμένος/η να επενδύσεις. Μελέτησε καλά τις επιλογές σου όσον αφορά δανειοδότηση – αν φυσικά θα τη χρειαστείς – και αποφάσισε που κυμαίνεται το budget σου πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για ακίνητα. Ως επί το πλείστον, τα ακίνητα προς πώληση σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές είναι πιο ακριβά, αλλά αποδίδουν περισσότερο. Αν όμως το ποσό που διαθέτεις δεν φτάνει για τις συγκεκριμένες περιοχές, μπορείς να εξετάσεις διάφορες επιλογές στις γύρω περιοχές.

Αφού λοιπόν καταλήξεις στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν, ξεκίνα να ψάχνεις για ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές. Η διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης της Delfi Properties με τα πρωτοποριακά φίλτρα αναζήτησης που παρέχει, θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα διαθέσιμα ακίνητα με βάση το είδος, την πόλη και την περιοχή που σε ενδιαφέρει, το budget που διαθέτεις, τον αριθμό δωματίων, αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να περιλαμβάνει το ακίνητο, στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Επίλεξε μέχρι και τη θέα που θέλεις και κάνε την αναζήτησή σου!

2. Υπολόγισε το κόστος σου

Πέρα από τη δόση δανείου, άλλα πιθανά κόστη που πρέπει να υπολογίσεις σχετικά με ένα ακίνητο για βραχυχρόνια μίσθωση είναι το τέλος ακίνητης περιουσίας, ο φόρος εισοδήματος και άλλοι φόροι για τουριστικά καταλύματα, η ασφάλιση, οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας, η συντήρηση, οι επιδιορθώσεις, η καταχώρηση σε πλατφόρμες κρατήσεων και η προώθηση του καταλύματος, καθώς και το κόστος διαχείρισης από εξειδικευμένες εταιρείες, όπως είναι η Phaedrus Living.

3. Υπολόγισε το κέρδος σου

Ο σκοπός της νέας σου επένδυσης είναι προφανώς το κέρδος. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις την οικονομική σου ανάλυση, για να διαπιστώσεις κατά πόσο η κίνησή σου αυτή θα αποβεί όντως κερδοφόρα, λαμβάνοντας υπόψη και την εποχικότητα που χαρακτηρίζει την ενοικίαση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ιδιαίτερα αν αυτά είναι τουριστικά. Έλεγξε ποιο είναι το ποσοστό πληρότητας των καταλυμάτων στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν, πώς κινούνται από άποψης εποχικότητας, πού κυμαίνονται οι τιμές ανά βράδυ κλπ., και σύγκρινε το κέρδος που θα σου αποφέρει ένα κατάλυμα στις συγκεκριμένες περιοχές με τα έξοδα αγοράς του, τα λειτουργικά έξοδα, τα έξοδα συντήρησης κλπ. που απαιτεί. Μια απλή φόρμουλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τον υπολογισμό του μηνιαίου εισοδήματος που μπορεί να σου αποφέρει ένα συγκεκριμένο ακίνητο είναι η εξής:

Δυνητικό κέρδος = (Τιμή ανά βράδυ x ποσοστό πληρότητας x 30 μέρες) – (δόση δανείου + λειτουργικά έξοδα)

4. Βασίσου στους ειδικούς

Αφού προχωρήσεις στην αγορά του ακινήτου, βρίσκεσαι πλέον αντιμέτωπος/η με το μεγάλο στοίχημα: Αυτό της διαχείρισής του ως κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δύσκολο έργο, με έγνοιες και τρεχάματα, ιδιαίτερα για κάποιο άτομο αρχάριο ή με περιορισμένο χρόνο. Εδώ λοιπόν έρχεται να... σώσει την κατάσταση η ομάδα της Phaedrus Living. Με μακρά εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Phaedrus Living αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του ακινήτου σου, από την ανακαίνιση (αν χρειάζεται) και την επίπλωσή του, μέχρι τη διαχείριση των κρατήσεων, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την προώθηση του καταλύματος. Αν θέλεις λοιπόν να αυξήσεις τις ταμειακές σου ροές και να μεγιστοποιήσεις την εμπορική αξία και τη δυνατότητα ρευστοποίησης του ακινήτου σου, μπορείς να καλέσεις στο +30 215 215 22 02 ή να στείλεις το email σου στο [email protected]

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider