Φοιτητική Στέγη: Πού υπάρχουν στην Αθήνα κατοικίες με ενοίκιο έως 350 ευρώ – «Τζόκερ» η διαθεσιμότητα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φοιτητική Στέγη: Πού υπάρχουν στην Αθήνα κατοικίες με ενοίκιο έως 350 ευρώ – «Τζόκερ» η διαθεσιμότητα
Δύσκολη υπόθεση είναι η αναζήτηση οικονομικά προσιτής κατοικίας στην Αθήνα. Εννέα στα δέκα διαθέσιμα ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400ευρώ/μήνα. Ο χάρτης ενοικίων και διαθεσιμότητας στην Αττική. Τι δείχνει έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Το σαφάρι για την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας έχει ήδη ξεκινήσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών των νέων φοιτητών, αναζητούν κυρίως κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€-350€. Δυστυχώς, οι φοιτητικές περιοχές της Αθήνας που διαθέτουν ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€-350€, αφορούν στην πλειονότητα τους κατοικίες 18τμ-25τμ, ισογείου ή/και ημιυπόγειου, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Οι κατοικίες μεγαλύτερης επιφάνειας είναι κυρίως κατασκευής έως το 1980 μη ανακαινισμένες.

Αθήνα κέντρο: 9 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 86,66%, δηλαδή, σχεδόν 9 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€. «Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τη φετινή χρονιά, 5 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€/μήνα, όταν το 2022 ήταν μόλις 1 στις 10 κατοικίες. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο», σημειώνει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 350€/μήνα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 350€/μήνα, είναι ακίνητα έως 30τμ, επί των πλείστων μη ανακαινισμένα και κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των φοιτητών.

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες Αγγελιών, Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου – η ανώτερη τιμή αφορά κυρίως ανακαινισμένα *Μερικώς – ολικώς Ανακαινισμένο ή νεόδμητο, ** Επιπλωμένο διαμέρισμα με οικοσυκευές πλήρως ανακαινισμένο. Η ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται βάση της διαθεσιμότητας.

Αθήνα - Δυτικά Προάστια : 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

Στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, σχεδόν 8 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€, εκ των οποίων οι 4 άνω των 500€. Την ίδια περίοδο πέρυσι, 6 στις 10 κατοικίες είχαν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€, εκ των οποίων οι 3 άνω των 500€. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο.

Δυτικά Προάστια: Παραδείγματα κατοικιών με μίσθωμα έως 350€/μήνα

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 350€/μήνα, είναι ακίνητα ισόγεια ή/και ημιυπόγεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider