
Ομολογώ πως πολύ με έχουν μπερδέψει κάποιες startups. Γιατί βλέπω να πουλάνε Ελλάδα, αλλά η δουλειά όπως γίνεται με μπερδεύει ολίγον τι. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται μια εταιρία με έδρα την Ελλάδα να πουλά αποκλειστικά στη μητρική της με έδρα το Λονδίνο, η οποία μπορεί να ξαναπουλά Ελλάδα και να έχουμε το τρίγωνο των Βερμούδων.
Για την ακρίβεια, κάτι καταλαβαίνω και διερευνώ γιατί μια εταιρία πουλά με τζίρο 7 εκατ. ευρώ στην μητρική της, η οποία έχει υπερδιπλάσιο τζίρο και τρελά κέρδη και πληρώνει φόρους τίποτα. Χρειάζεται μέθοδο Dialectici να το καταλάβεις. Α, και στην Ελλάδα έχει άλλο όνομα από το brand προφανώς για να μην βρίσκεται άκρη.
Πολύ ενδιαφέρουσα η αγορά 154.000 μετοχών από το βασικό μέτοχο της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ κ. Μιχάλη Ευμορφίδη. Αν δεν κάνω λάθος, η εταιρεία έχει μπει σχετικά πρόσφατα στο Χρηματιστήριο και με αλχημιστικές μεθόδους προκειμένου να επιτευχθεί η διασπορά. Και ρωτάω εγώ ο αφελής: Ποιος ήταν ο πωλητής των μετοχών που αγόρασε ο κ. Ευμορφίδης; Ο ευρών αμειφθήσεται.
Με 18 μισθούς ως κίνητρο μετακίνησης επιχειρείται να δελεαστούν προκειμένου να μετακινηθούν οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στην NBG Pay, στην εταιρεία που προέκυψε μετά το deal με την ΕVO για τον κλάδο των POS. Και γιατί όχι; Εδώ που τα λέμε και εγώ θα προτιμούσα τη φρεσκαδούρα της νέας εταιρίας από τη μούχλα της Εθνικής Τράπεζας.
Κατατέθηκε το business plan της Παγκρήτιας στην Τράπεζα της Ελλάδος προς έγκριση την Παρασκευή. Εμένα, αν κάτι μου λείπει, αυτό είναι το ακριβές περιεχόμενο. Γιατί πάντα σε ένα business plan που εμπεριέχει και ένα capital plan σημασία έχει τι ακριβώς αυτό προβλέπει.
Σε πολιτικό επίπεδο, στοχευμένα θα είναι τα μέτρα και μόνον για τους ευάλωτους για το 2023. Το πόσο δύσκολη θα είναι πάντως η κατάσταση προκύπτει από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διασφάλιση του εφοδιασμού με το φυσικό αέριο σε περίπτωση κρίσης.
Έτσι, οι οικιακοί καταναλωτές, νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια και πρατήρια εφοδιασμού εντάσσονται στην κατηγορία των προστατευόμενων καταναλωτών φυσικού αερίου. Το σχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει ότι στην ίδια κατηγορία (των προστατευόμενων καταναλωτών) εντάσσονται επίσης ορισμένα κτίρια του Δημοσίου όπως η Βουλή, η Προεδρία της Δημοκρατίας, Δήμοι και Ανεξάρτητες Αρχές, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια κατανάλωση μικρότερη από 10.000 μεγαβατώρες καθώς και οι εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης.
Εν των μεταξύ η Κομισιόν ερευνά αν το πακέτο στήριξης της Γερμανίας στρεβλώνει τον ανταγωνισμό. Νομίζω πως όλα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολες ιστορίες στο συνολικό παζλ.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY
Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.