BACKSTORY

Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια

30-08-2024 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια

Πράσινο καταπράσινο

Το θέμα της Attica Bank για τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τώρα αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων των δύο τραπεζών να εγκρίνει σχετικώς τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Και οι δύο συνελεύσεις μετόχων έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Προχωρούν και οι διαδικασίες για Εθνική

Εν τω μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα.

Το τελικό ποσοστό της πώλησης θα κριθεί σε μια διαδικασία που ξεκινάει τώρα και αναμένεται να λήξει το πολύ αρχές Οκτωβρίου, αναλόγως ζήτησης και προθέσεων. Ενδέχεται πάντως και να είναι χαμηλότερο από το όλον.

Μεγαλώνει ο Ηρακλής

Εν τω μεταξύ αίτημα πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεγαλώσει ο Ηρακλής 3 και, πέραν αυτού του Ηρακλή, άλλος δεν θα υπάρξει. Και πραγματικά ελπίζουμε να μην υπάρξει γιατί το αντίθετο θα μαρτυρά και άλλα κόκκινα δάνεια.

Ναι μεν αλλά... όπως καταμαρτυρά το οικονομικό δελτίο της Alpha Bank

Την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και το 2024 επισημαίνει η Alpha Bank στο πρόσφατο δελτίο της οικονομικών εξελίξεων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των μη κατοίκων στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία καθώς οι τουρίστες προτιμούν ή το all inclusive ή κάτι τις άλλο...

Η «μικρή» λεπτομέρεια

Εν τω μεταξύ διαβάζοντας την ανακοίνωση της Austria Card για τα αποτελέσματα εξαμήνου άρχισα να χάνω το λογαριασμό. Γιατί στην αρχή ήταν όλα καταπληκτικά και υπέροχα με αυξήσεις σε όλες τις γραμμές στις οποίες γινόταν αναφορά. Όμως προχωρώντας παρακάτω είδα μια λεπτομέρεια. Ότι το καθαρό κέρδος εξαμήνου ήταν μειωμένο σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο. Ειδικά σε επίπεδο εταιρείας, από την οποία ο μέτοχος της μειοψηφίας περιμένει να λάβει μέρισμα, η μείωση ήταν 13%. Φαντάζομαι ότι δεν το λες και επιτυχία αυτό και σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δείχνει και την αντίληψη της σχέσης με τους μετόχους της μειοψηφίας.

Η Alpha Bank μοναδικός Έλληνας ανάδοχος στην ΑΜΚ της Cenergy

Από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου της Cenergy Holdings, αυτό που ξεχώρισε ήταν η ανακοίνωση ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την εκκίνηση της διαδικασίας προετοιμασίας για την Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων στη Βαλτιμόρη, καθώς και την κάλυψη γενικών εταιρικών σκοπών. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι, δίπλα στην Goldmans Sachs International η οποία ενεργεί ως μοναδικός παγκόσμιος συντονιστής, η μοναδική ελληνική τράπεζα που επέλεξε η Cenergy ως ανάδοχο για τη σημαντική αυτή συναλλαγή, μαζί με την HSBC, είναι η Alpha Bank. Επιβεβαιώνεται έτσι η μακρά σχέση εμπιστοσύνης της τράπεζας με τον Όμιλο Βιοχάλκο.

Οι... διευκρινίσεις

Η Φουρλής κατά τα λοιπά εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σε συνέχεια της προηγούμενης, για το στρατηγικό πλάνο επέκτασης της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποθέτω ότι αυτά δεν γίνονται αυτοβούλως αλλά, επειδή εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μάλλον τον έχουν στα ώπα-ώπα (φαντάζομαι θυμάστε πώς μπήκε η Trade Estates στο ΧΑ και πότε ανακοινώθηκε η κάλυψη), μπορεί να το ζήτησαν και σαν χάρη. Μας είπε μεταξύ άλλων η εταιρεία ότι το 2025 τα έσοδα θα είναι περί τα 25 εκατ. ευρώ. Δεν μας είπε πόσα είναι σήμερα αν και με ένα απλό ψάξιμο στην Ελλάδα είναι κάτι λιγότερο από 14 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία δεν ξέρουμε. Οπότε καλό θα ήταν να γίνει πιο αναλυτικό το πλάνο, γιατί ακόμα μπερδεμένοι είμαστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:35

Ξεκινά ο διάλογος για ενίσχυση συλλογικών διαπραγματεύσεων - Επιστολή Κεραμέως στους κοινωνικούς εταίρους

17:33

Spotify: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το β' τρίμηνο - «Βουτιά» 8% της μετοχής

17:30

Σπανάκης: Προς όφελος των πολιτών η αξιολόγηση στο Δημόσιο

17:30

Γαλλία: Κατηγορεί τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών για κυβερνοεπιθέσεις στη χώρα

17:28

Yalco: Στις 20 Μαΐου η ΓΣ για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης

17:24

Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν στην περιοχή Σούμι

17:23

Άλμα 4,8% στις αεροπορικές αφίξεις το α' τρίμηνο 2025

17:22

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται οι αγοραστές στις τράπεζες - Αγορές στα dividend plays

17:14

Investors Meeting πραγματοποίησε η Premia Properties - Οι προοπτικές του 2025

17:10

Πώς θα καταλάβετε εάν έχετε SIBO και πώς θα το αντιμετωπίσετε

17:10

Γερογιάννης (Aegean): Αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση το πρώτο τρίμηνο – Θετικές οι προοπτικές για την συνέχεια

17:09

Σάντσεθ: Το μπλακάουτ δεν συνδέεται με έλλειψη πυρηνικής ενέργειας

17:05

Κυβερνοανοσία: Μία πολλά υποσχόμενη στρατηγική ενάντια στο κυβερνοέγκλημα - Έρευνα της Kaspersky

17:02

Κοντογεώργης για υπογραφή συμβάσεων Daniel: Σημαντική μέρα για τη Θεσσαλία

17:00

Νευρικότητα στην Wall Street στον απόηχο των εταιρικών κερδών

16:59

Λεβεντέρης: Άνοδος τζίρου αλλά και ζημιές 1,05 εκατ. ευρώ στο 2024

16:56

ΗΠΑ: Μικρότερη άνοδος στις τιμές κατοικιών τον Φεβρουάριο

16:51

Τζιτζικώστας: Προτεραιότητα η ανταπόκριση του συστήματος μεταφορών στο σύνολο των υποδομών της ΕΕ

16:46

PayPal: Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις το α' τρίμηνο - Διατηρεί το guidance του έτους

16:44

Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία - Δήμας: Ξεκινούν άμεσα

16:39

Λευκός Οίκος σε Amazon: «Εχθρική και πολιτική πράξη» η αναγραφή των δασμών στις τιμές

16:36

Ο ΑΒΑΞ υποστηρίζει το KerosProject

16:22

Φωτιά τώρα σε κατάστημα στην Πάτρα - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο, μια γυναίκα στο νοσοκομείο

16:18

ΗΡΩΝ και Alterric υπέγραψαν 7ετείς συμβάσεις αγοράς αιολικής ενέργειας

16:16

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια – Οι προβλέψεις για «μπλε» και «κίτρινα» συμβόλαια

16:12

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

16:07

Ο Όμιλος AKTOR ανέλαβε σημαντικό έργο αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία

15:59

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο

15:48

Η τριπλή αναθεώρηση που έρχεται και τα δυσκολότερα που έπονται

15:48

FedHATTA: Δράση για την ενίσχυση σχέσεων με την επαρχία Shaanxi της Κίνας