INSIDE OUT

Γαλάζιο δείπνο στο Iberico - Εικονίσματα και γροθιές - Η Τόνια στη Γη της ελιάς

02-09-2022 | 08:08
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλάζιο δείπνο στο Iberico - Εικονίσματα και γροθιές - Η Τόνια στη Γη της ελιάς

Έχω βάλει στο μάτι μια κασερόπιτα με τσάτνεϊ παστουρμά. Την είδα σ' ένα από τα μεγάλα τραπέζια του iberico στο οποίο έγινε βράδυ Πέμπτης γαλάζιος δείπνος με βουλευτές της κεντρικής Μακεδονίας και οικοδεσπότες τους κ.κ. Γιάννη Μπρατάκο και Παύλο Μαρινάκη. Θυμίζω λιγάκι την γεωγραφία για να είμαστε αλερτ, επειδή έρχονται κι εκλογές. Κεντρική Μακεδονία είναι Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα Ημαθία, Πιερία και φυσικά Σέρρες. Και τι δεν είχε το τραπέζι. Και τόμαχοκ, και πικάνια, και flank steak και iberico σε πίτα γιαουρτιού, όλα καταπληκτικά. Μόνο ο πουρές παστινάκι με σάλτσα bernaise πήρε μέτριες κριτικές, αλλά δεν βαριέσαι. Όλα τ’ άλλα τοπ. Και η κουβέντα ακόμα περισσότερο.

49% η ΝΔ στις Σέρρες

Εμφανώς εξουθενωμένοι ήταν οι βουλευτές Σερρών (Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου, Λεονταρίδης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής) αφού πήγαν Θεσσαλονίκη απευθείας μετά από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στις Σέρρες. Η περιοδεία πήγε πολύ καλά αν κρίνω από τις φωτογραφίες. Χαμούλης όπου πήγαινε ο Κυριάκος από σέλφι,

σφίξιμο χεριών και αγκαλιές. Τυχαίο; Δε νομίζω. 49% παίρνει η ΝΔ στα Σέρρας. Ξέρω ότι καίγεστε να μάθετε, όμως. Όχι λοιπόν, κανείς δεν αναφέρθηκε στ’ Ανώγεια, ούτε σε μαντινάδες, ούτε στον Τσώρτσιλ. «Σα να μη συνέβη» όπως μου είπε ένα βουβάλι Κερκίνης, πολύ φίλος μου, χωρίς να επεκταθεί.

Μια γροθιά μαζί σας

Το «σα», δεν σημαίνει βέβαια, ότι «δεν» συνέβη. Εξ’ ου και το ειδικό καλωσόρισμα που επιφύλαξε ο υπουργός Καραμανλής (και ανιψιός του πρώην Πρωθυπουργού), γιος του Αχιλλέα από την Πρώτη Σερρών.

«Κύριε Πρόεδρε καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία και κυρίως με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου». Το βρήκα κάπως υπερβολικό όλ’ αυτό για μια απλή επίσκεψη στο νομό Σερρών, αλλά για να το πει ο ΚΚ θα είχε τους λόγους του.

Εικονίσματα

Και η πλευρά του Προέδρου όμως, απάντησε με αριστοτεχνικό τρόπο, στα Ανώγεια. Εντελώς τυχαία σας ορκίζομαι, ο Δήμαρχος των Σερρών Χρυσάφης, έτσι όπως ετοιμάζονταν να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό, έπεσε πάνω σε μια ιστορική φωτογραφία του ’76 και σκέφτηκε να την κάνει δώρο στον Κυριάκο.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο ΠΘ λέγοντας:

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ»

Δρομέας ευρωπαϊκός

Αφού λύθηκαν στο ανώτατο επίπεδο τα θέματα Σέρρες-Ανώγεια, ο Πρωθυπουργός συνέχισε το πρόγραμμά του που περιελάμβανε και επίσκεψη στο εργοστάσιο του «Δρομέα» με είδη γραφείου. Σημειώνω εδώ για ν’ ανέβουμε λίγο, ότι οι υπάλληλοι της Κομισιόν, αλλά οι αξιωματικοί των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων παρακαλώ, κάθονται πάνω σε έπιπλα του Δρομέα του Αθανάσιου Παπαπαναγιώτη. Ο οποίος Παπαπαναγιώτης είναι από τον Προβατά, το χωριό του Τάσου Χατζηβασιλείου. Και έφτασε ο συμμαθητής να έχει δημιουργήσει μια δυνατή εξαγωγική εταιρία. Τον Τάσο θα τον δούμε στην πορεία.

Δύο ειν’ οι φέτες

Εκτός από ποιοτικά έπιπλα, οι Σέρρες έχουν και την «Κορυφή», σχετικά άγνωστη για τους κάτω από το αυλάκι, γαλακτοκομική εταιρεία. Στη Μακεδονία όμως, όλοι ξέρουν πως οι φέτες είναι δύο: της «Κορυφής» και η «Καλά Βουνά». Τα σημειώνω καλοπροαίρετα ολ’ αυτά για να μαθαίνουμε και κάτι στο κράτος των Αθηνών. Η Κορυφή είναι επίσης εξαγωγική εταιρία, ενώ αποτελεί και βασικό προμηθευτή γαλακτοκομικών των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής.

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει

Αφήνοντας πίσω τις γαλάζιες οικογένειες και τα θέματά τους, στρέφω την προσοχή μου στους Πασόκους που αναθάρρησαν από το 15άρι της Metron του Φαναρά. Προβλέπω τρελό κέφι σήμερα και αύριο στο Ζάππειο, στον εορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη. Μέχρι και πινγκ πονγκ τον βλέπω να παίζει τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη που ξέρω ότι του αρέσει. Τώρα αν θα επιλέξει το Νίκο Παπανδρέου για αντίπαλο, δεν το ξέρω. Ο Πρόεδρος Σημίτης πάντως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν βλέπω να πηγαίνει. Μάλλον προτιμά το Κορακοχώρι, απ' την κωπηλατική.

Η Τόνια της ελιάς

Αυτή που θα πάει σίγουρα είναι η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, η οποία πρόσφατα έκανε κι ένα πέρασμα από το κτήμα της μαμάς κυρά Λένης στις Λιβανάτες. Η Τόνια φωτογραφήθηκε στο κτήμα, που προσέχει σαν τα μάτια της η 82χρονη (φτου φτου) μαμά. Η οποία μαμά ξυπνάει από τις 5 το πρωί, ανεβαίνει στο τρακτέρ και πάει στις ελιές, ώστε στις 9 να πάει για μπάνιο με τις φίλες της. Το μισό dna να έχει πάρει η κόρη, βλέπω πολύ Γη της Ελιάς καταστάσεις στο Νότιο Τομέα το επόμενο εννιάμηνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:05

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Τελετή Έναρξης: Η έντονη βροχόπτωση έχει οδηγήσει σε αποχωρήσεις θεατών

21:45

Βέλγιο: Τρεις Τσετσένοι φυλακίστηκαν ως ύποπτοι για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

21:36

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» στην μάχη κατά του πληθωρισμού

21:29

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

21:09

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

20:54

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Ξεκίνησε η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα - Δείτε live

20:42

Κομισιόν: Πρώτη δόση 1,5 δισ. στην Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά assets

20:22

Πόθεν έσχες: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου

20:20

ΗΠΑ: Πολιτικές προεκτάσεις στα ερωτήματα του FBI για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

20:09

Ασθενής σεισμική δόνηση 4.6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

19:53

Η Φινλανδία υποψιάζεται ότι ρωσικό πλοίο παραβίασε τον θαλάσσιό της χώρο

19:43

Εβροφάρμα: Καταβάλλει μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή

19:33

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Αυγούστου

19:25

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς το παγκόσμιο selloff εξασθενεί

19:10

ΥΠΕΘΟ - ΑΑΔΕ: Έως τις 26/9 οι δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας

19:00

Ακαθάριστα οικόπεδα: Έκκληση από τους δήμους στο «και πέντε» - «Βροχή» οι καταγγελίες

18:47

Attica Βank - Παγκρήτια: Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης από τα ΔΣ

18:43

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Κρήτη το Σάββατο - Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

18:33

Καναδάς: Ο καιρός φρενάρει τη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά

18:23

Ο πρίγκιπας Χάρι θα λάβει ένα ιλιγγιώδες ποσό μόλις κλείσει τα 40

18:18

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

18:09

Εθνική Τράπεζα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

17:57

CrowdStrike: «Το 97% των συστημάτων έχει και πάλι συνδεθεί»

17:46

Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε σταθμούς του ΟΣΕ

17:44

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Ο Χίτλερ της εποχής μας» - Επίθεση και κατά του αμερικανικού Κογκρέσου

17:19

Άνοδος με το μέτρο στο Χρηματιστήριο - Τέταρτη ημέρα απωλειών για τράπεζες

17:16

Μπρατάκος: Η επιχειρηματικότητα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας θα ενισχυθεί περαιτέρω

17:12

Δίκη για το Μάτι: Ευθύνες στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, επιρρίπτουν οι μάρτυρες

17:06

Συνολικά 33 βραβεία στα φετινά Effie και DΙΜΕ Awards και Digital Brand of the Year η COSMOTE

17:04

Wall Street: Rebound μετά από τριήμερο αρνητικό σερί - Κέρδη σχεδόν 2% για τον Dow