INSIDE OUT

Η κ. Αχτσιόγλου ανεβάζει στροφές - Ο Κασσελάκης μπερδεύεται στο Κυπριακό - Ο Σταθάκης δεν πίνει κρασί σε κολωνάτο

22-09-2023 | 07:48
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κ. Αχτσιόγλου ανεβάζει στροφές - Ο Κασσελάκης μπερδεύεται στο Κυπριακό - Ο Σταθάκης δεν πίνει κρασί σε κολωνάτο

Την λένε Αχτσιόγλου, κι έχει κάτι να σας πει. Αυτό θα μπορούσε να είναι το ξεκίνημα ενός προεκλογικού βίντεο της κ. Αχτσιόγλου (δεν την πατάω όπως ο Στέφανος εγώ), για την υποψηφιότητά της την Κυριακή. Η κ. Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομικών στον Συριζα την περίοδο 2019-2023, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, πέρασε στην αντεπίθεση. Έδωσε συνεντεύξεις, ανέβασε τους τόνους, έστειλε εξώδικα -και καλά έκανε-, ζήτησε από τον αντίπαλό της τα ρέστα γιατί την αποκάλεσε «Εφη» , και όχι Έφη Αχτσιόγλου, ενώ βγήκε και στους δρόμους να διαδηλώσει κατά του εργασιακού νομοσχεδίου του Άδωνι (αυτός δεν παρεξηγείται).

Βέβαια την διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου με το οποίο ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να εργάζεται σε δύο δουλειές αν το θέλει, την διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ και όχι η ΓΣΕΕ. Ο συνδικαλιστικός φορέας των υπαλλήλων του Δημοσίου διαδήλωσε για συμπαράσταση στους σκληρά εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι προτίμησαν να μην κατέβουν. Τέλος Πάντων η κ. Αχτσιόγλου το παλεύει για να μικρύνει την διαφορά. Υπενθυμίζω ότι στον α’ γύρο βγήκε δεύτερη με περίπου 9 μονάδες πίσω από τον αυτοδημιούργητο εφοπλιστή.

O Στέφανος και η ΑΔΕΔΥ

Με την ΑΔΕΔΥ είπε ότι συναντήθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Αιγάλεω μετά από ομιλία σε συγκέντρωση. ««Προφανώς είναι απαράδεκτο το εργασιακό νομοσχέδιο. Συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και συνειδητοποίησα τις μεγάλες αδικίες στα εργασιακά. Ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος. Θα προστατέψω τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να πάμε στην προ Σικάγο εποχή».

Ομως η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της διέψευσε ότι υπήρξε συνάντηση. Stefanos welcome to greece.

Μετά πέρασε στα εθνικά θέματα, ενώ ίσως δεν έπρεπε να βιαστεί. Κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό «που δεν απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, εεε της Βορ.. εεε , του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους στην Κύπρο».

Στέφανε ούτε η κ. Αχτσιόγλου τα παίζει στα δάχτυλα τα εθνικά, αλλά ένα «ψευδοκράτος» ή «κατεχόμενα» το ‘χει.

Τουλάχιστον στην ομιλία του τα είπε σωστά. Ίσως τον μπλοκάρει το ανελέητο κυνηγό των ΜΜΕ.

Πού είναι τα data;

Η κάλπη της Κυριακής για τον β’ γύρο για τον Πρόεδρο του Συριζα, μοιάζει λιγάκι με κινούμενη άμμο. Μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής προς ήδη εγγεγραμμένα μέλη που δεν προσήλθαν στις κάλπες στον α’ γύρο, να στείλουν τα στοιχεία τους για επικαιροποίηση/ταυτοποίηση, ουδέν νεώτερον. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο αρμόδιος αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος για το Οργανωτικό, δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Ίσως υπάρξει κάτι σήμερα, ή αύριο. Με άγνωστο το ποιοι θα πάνε στην κάλπη την Κυριακή, όλα είναι ανοιχτά φυσικά. Φήμες που έφτασαν στο Μαντείο ότι υποστηρικτές της κ. Αχτσιόγλου (εννοείται εν αγνοία της) σηκώνουν ακόμα και τις πέτρες για να πάνε να ψηφίσουν, μένει ν’ αποδειχθούν.

Ελβετική ουδετερότητα

Σε κάθε εμφύλιο οι απόλυτα κερδισμένοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να διατηρήσουν ελβετική ουδετερότητα. Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έκαναν δήλωση τελευταίας στιγμής, ζητώντας πολιτικό πολιτισμό και συντροφική ατμόσφαιρα αντί για ομοφοβικές, σεξιστικές, επιθέσεις, fake news και ύβρεις.

Πώς έγινε έτσι αυτό το κόμμα;

Όπως λένε Ράνια και Γιώργος, «θεωρούμε ότι ο ρόλος των Γραμματέων σε μια τέτοια διαδικασία είναι να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις των οργάνων και το Καταστατικό μας. Κι αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε».

Το τελευταίο με γεμίζει ελπίδα για νεότερα σχετικά με το ξεκαθάρισμα του Μητρώου μελών του κόμματος.

Deal για έδρα και υπουργείο

Εν τω μεταξύ και χωρίς να τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα, o πρώτος τη τάξη βουλευτής Επικρατείας του Συριζα Οθων Ηλιόπουλος δήλωσε ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα! Το ίδιο και η δεύτερη τη τάξη, Ελενα Ακρίτα.

Μάλιστα η κ. Ακρίτα (Action24) αποκάλυψε ότι «όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω».

Δηλαδή η κ. Ακρίτα έκανε συμφωνία να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα έπαιρνε πακέτο κι ένα νεοσύστατο υπουργείο! Ολ’ αυτά εάν έβγαινε κυβέρνηση ο Συριζα φυσικά. Η ιδέα για υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε κάποιους άσπονδους φίλους της Έλενας να θυμηθούν κάποιες παλιές της σκέψεις: "Με τόσους παιδόφιλους, εμπόρους ναρκωτικών, δουλεμπόρους, νταβατζήδες, βασανιστές, φονιάδες, τράφικινγκ ανηλίκων, εμπορία οργάνων - γιατί τα πειράματα πρέπει να γίνονται στα ζώα; (Ακραίο, όμως κάποιοι από μας το σκεφτόμαστε κι ας μην το λέμε 'ανοιχτά'.)".

Εξαφανισμένος

Ο κ. Ηλιόπουλος του Χάρβαρντ, ο οποίος είχε ψιλοχαθεί από την προεκλογική περίοδο, ήταν πιο τυπικός. Καταρχήν απέφυγε τον ζωντανό λόγο και προτίμησε σκέτη δήλωση. Σε αυτή υπενθύμισε ότι είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και θα τιμήσει την ετυμηγορία του λαού. Εχω να τον ακούσω live από εκείνη την ωραία συνέντευξη στην Φωνή της Ελλάδας (ΕΡΤ1) προεκλογικά, όταν είπε χαμογελώντας «δε μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω». Όμως δεν χαμογέλασαν το ίδιο και οι οδοντίατροι, και ο καθηγητής αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Από τότε, έχει αφοσιωθεί στα καθήκοντά του και θα έλεγα ότι κάπως παραμελεί τα πολιτικά-βουλευτικά.

Κάτι που δεν κάνει σε καμία περίπτωση ο τρίτος τη τάξη του Επικρατείας ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος και έτρεξε παντού προεκλογικά, και επέλεξε με θάρρος υποψήφιο Πρόεδρο. Αφού Οθωνας και Ελενας ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν την έδρα, κι ενώ κανείς δεν τους την είχε ζητήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε και δήλωσε ότι «δεν θέλω ούτε η Έλενα (Ακρίτα), ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης), ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσω αν εκλεγώ από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουμε όλοι μαζί στην κοινωνία». 12 point.

Πως πίνει το κρασί;

Θέση υπέρ της κ. Αχτσιόγλου πήρε από νωρίς ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης- η κόντρα του οποίου με τον Παύλου Πολάκη στα Χανιά είναι ξακουστή. Χθες ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε με φωτογραφικό σχόλιο στα σόσιαλ, ψιλοθάβοντας Κασσελάκη.

Ανέβασε αυτή την φωτό

Κι έγραψε αυτή τη λεζάντα:

«Τα στερεότυπα της σειράς «δε μπολντ εντ δε μπιουντιφουλ» θέλουν μάλλον να μας εκδικηθούν. Καλό αγώνα με την Εφη για την εκδίκηση των δικών μας ονείρων της ανθρωπιάς και των αξιών!!!!!».

Από κάτω το πιο νόστιμο το έγραψε ένας άλλος φαν της κ. Αχτσιόγλου, ο Αντώνης Λιάκος.

« Έλα ρε Γιώργο, σ όσους μας αρέσει το καλό κρασί, το πίνουμε σε κολονάτα, η όχι;»

Γιατί είπαμε, αριστερά, αλλά όχι και να εκχωρηθεί όλο το στυλ στον τυφώνα Στέφανο.

Σας φιλώ συντροφικά

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:07

Κίνα: Πρόσθεσε 6,98 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στις πόλεις το α' εξάμηνο

11:07

Julius Baer: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Στέφαν Μπόλινγκερ

11:07

Η Energean αναπτύσσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ

11:05

Κάτι σιγοβράζει: Ιράν και Τουρκία σε πορεία σύγκρουσης στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν;

10:51

Η δημιουργός του ChatGPT έδωσε σε 3.000 άτομα 1.000 δολάρια το μήνα για 3 χρόνια - Τα συμπεράσματα της μελέτης

10:41

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας - Κίνας στην Αρκτική

10:38

Οριακές μεταβολές και stock picking στο Χρηματιστήριο

10:37

Γκίντος (EKT): Ο Σεπτέμβριος καλύτερος μήνας για τη λήψη αποφάσεων

10:34

Όμιλος TITAN: Μια από τις πιο βιώσιμες εταιρίες στον κόσμο από το διεθνές περιοδικό TIME

10:34

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

10:22

Η Νάξος στους top5 προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

10:15

Wiz: Απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την Google 23 δισ. δολαρίων

10:13

Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

10:01

Ο πλουσιότερος Κινέζος κινδυνεύει να χάσει το στέμμα του - Πώς έγιναν «καπνός» 13 δισ. δολάρια

09:57

Ευρωπαϊκή ενεργειακή ουτοπία: Η ανάγκη αναγνώρισης των αστοχιών και λήψης διορθωτικών μέτρων είναι άμεση

09:42

Aegean: Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας

09:30

Το «έξυπνο» βίντεο του υπουργείου Υγείας για την παιδική παχυσαρκία

09:18

Porsche: Η έλλειψη ανταλλακτικών μείωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα - «Βουτιά» άνω του 5% της μετοχής

09:01

Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας

08:50

Χαμάς και Φάταχ συμφώνησαν σε «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

08:44

Ο Μπάιντεν επιστρέφει στον Λευκό Οίκο - Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου

08:24

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Εκδηλώσεις μνήμης

08:11

Η Χάρις εξασφάλισε τη στήριξη για το χρίσμα των Δημοκρατικών - «Αρπακτικό» και «απατεώνας» ο Τραμπ

08:01

Σε ρυθμούς κυκλικής οικονομίας και πράσινης ενέργειας οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

07:50

«Κλειδώνουν» οι πόροι για τον νέο σταθμό επιβατών στη Σούδα

07:46

Μπύρα: «Γκολ» στην κατανάλωση από Euro και Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι προοπτικές της αγοράς

07:36

Μαρίνα Καλαμαριάς - ΤΑΙΠΕΔ: Αναβάθμιση μέσω ήπιας δόμησης – Το condo hotel, οι μισθωμένες κατοικίες, οι ελεύθεροι χώροι

07:30

Attica Bank: Στη Βουλή η σύμβαση για συγχώνευση με Παγκρήτια και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 735 εκατ. ευρώ

07:20

Γλυκό γαλλικό ψωμί πριν τους Ολυμπιακούς - Μανιάτης για το ρεύμα - Βάιος Γκανής για το αγροτικό και Κασσελάκης για το τραπεζικό

07:18

Συμβουλές ανακούφισης από ηλιακό έγκαυμα