Spend It: Lego Titanic: Το νέο σετ 9,090 τεμαχίων είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που δημιουργήθηκεηκε ποτέ

Η Lego αναβιώνει το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο και σπάει το ρεκόρ του μεγαλύτερου μοντέλου που φτιάχτηκε ποτέ. Το Lego Titanic διαθέτει 137 εκατοστά μήκος, 9.090 «τουβλάκια» και αρκετές ώρες υπομονής .
Spend It: Lego Titanic: Το νέο σετ 9,090 τεμαχίων είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που δημιουργήθηκεηκε ποτέ

Κατά τη διάρκεια του πρώτου και τελευταίου ταξιδιού του το 1912, ο Τιτανικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα πλοία της εποχής. Η κυκλοφορία της ταινίας του James Cameron, το 1997, αναβίωσε το θρύλο του κρουαζερόπλοιου, ενώ το 2012, στην επέτειο των 100 χρόνων από το ναυάγιο μια σειρά πρωτοσέλιδων, τηλεοπτικών αφιερωμάτων και ειδικών εκδόσεων έφερε ξανά στην επιφάνεια το βυθισμένο υπερωκεάνιο. Τώρα, ο Τιτανικός έρχεται και πάλι να πλεύσει στα νερά της φαντασίας μας, με μια εντελώς διαφορετική αφορμή αυτή η φορά.

Διαβάστε ακόμα: Κυκλοφόρησε η... παιδική εκδοχή της Aston Martin DB5

Το μοντέλο του Τιτανικού της Lego κατέχει πλέον το ρεκόρ ως το μεγαλύτερο σετ Lego που δημιουργήθηκε ποτέ, καθώς έχει μήκος 137 εκατοστά. Για να φτάσει αυτές τις διαστάσεις όπως αντιλαμβάνεστε, χρειάζονται πολλά, πάρα πολλά «τουβλάκια». Για την ακρίβεια απαιτούνται 9.090 κομμάτια για να κατασκευαστεί αυτό το θρυλικό πλοίο σε κλίμακα 1:200.

Εικόνα
Το Lego Titanic έχει κλίμακα 1:200 (Πηγή: Lego)

Αυτό που κάνει πραγματικά το Lego Titanic εκπληκτικό είναι οι λεπτομέρειες. Χωρίζεται σε τρία τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε με λεπτομέρεια ακόμα και τους περίπλοκους εσωτερικούς χώρους του, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης μεγάλης εσωτερικής σκάλας και του μηχανοστασίου. Οι εξωτερικοί χώροι διαθέτουν το κατάστρωμα περιπάτου και την πισίνα. Το εκπληκτικό επίσης είναι πως το μοντέλο της Lego σας επιτρέπει να γυρίζετε τις προπέλες και να βλέπετε τα πιστόνια των μηχανών να κινούνται, να σηκώνετε την άγκυρα και να ρυθμίζετε τη γραμμή τάνυσης μεταξύ των ιστών.

Εικόνα
Μπορείτε να συναρμολογήσετε με λεπτομέρεια ακόμη και το μηχανοστάσιο (Πηγή: Lego)

Το σετ Lego Titanic θα είναι επίσημα διαθέσιμο στις 8 Νοεμβρίου 2021, αλλά μπορείτε να το προπαραγγείλετε από την 1η Νοεμβρίου στον ιστότοπο της φίρμας αντί 629,99 δολαρίων (543 ευρώ). Να έχετε ωστόσο υπόψη σας ότι όχι μόνο χρειάζεστε ένα κατάλληλο χώρο για να φτιάξετε το μοντέλο, αλλά και ένα σημείο για να το τοποθετήσετε μόλις ολοκληρωθεί. Άλλωστε δεν μιλάμε για ένα απλό Lego.

Εικόνα
Το Lego Titanic xωρίζεται σε τρία τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε με λεπτομέρεια ακόμα και  τους περίπλοκους εσωτερικούς χώρους του (Πηγή: Lego)

Η Lego δεν είναι σίγουρα άπειρη στις… τιτάνιες δημιουργίες. Το σετ Colosseum κατείχε τον τίτλο του μεγαλύτερου σετ Lego, πριν ηττηθεί από τον Τιτανικό για μόλις 54 κομμάτια. Για να είμαστε δίκαιοι, ο Παγκόσμιος Χάρτης περιλαμβάνει 11.695 κομμάτια, πολλά περισσότερα δηλαδή από τον Τιτανικό, αλλά αποτελεί μέρος της συλλογής Τέχνης και δεν είναι φτιαγμένο με τα κλασικά «τουβλάκια» αλλά από κομμάτια που μοιάζουν με πινέζες.

Εικόνα
Να έχετε υπόψη σας ότι χρειάζεστε ένα κατάλληλο χώρο για να τοποθετήσετε το Lego Titanic μόλις ολοκληρωθεί (Πηγή: Lego)

Αν το συγκεκριμένο σετ σας φαίνεται «βουνό», υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες επιλογές με λιγότερα κομμάτια για τους λάτρεις της NASA, των Star Wars και της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο η απίστευτη ομορφιά του Τιτανικού σαφώς είναι η υπέρτατη πρόσκληση για εκείνους που έχουν «κολλήσει ένσημα» σε αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση της κατασκευής του στο time-lapse video που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ