Fender: Κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκαίνουργιο μοντέλο ηλεκτρικής κιθάρας από το 1958

Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάποιο εντελώς νέο μοντέλο εδώ και 64 χρόνια, η Fender αποφάσισε ότι είναι καιρός να αφήσει τα διάσημα μοντέλα της Stratocaster και Telecaster στην άκρη και να πειραματιστεί με κάτι καινούργιο. Η Player Plus Meteora είναι το νέο προηγμένο σώμα κιθάρας ή μπάσου που μπαίνει στην επίσημη παραγωγή της Fender από το 1958.
Fender: Κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκαίνουργιο μοντέλο ηλεκτρικής κιθάρας από το 1958

Η φήμη και η ακτινοβολία της Fender έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της μουσικής. Έχοντας καταφέρει από το 1946 να γίνει συνώνυμη της κορυφής στον κόσμο της κιθάρας, έχει εγγράψει στη λίστα των φαν της αμέτρητα βαριά χαρτιά της ροκ, μεταξύ των οποίων οι Τζίμι Χέντριξ, Κιθ Ρίτσαρντς και Κερτ Κομπέιν.

Διαβάστε ακόμα: Κιθάρα του Eric Clapton πωλήθηκε έναντι 625.000 δολαρίων σε πλειστηριασμό

Ωστόσο, ενώ τα διάσημα μοντέλα της όπως η Stratocaster και η Telecaster έχουν αναπτυχθεί παντού στο μουσικό τοπίο, η αλήθεια είναι ότι η Fender δεν έχει δημιουργήσει κάποιο εξολοκλήρου νέο σκάφος για πάνω από μισό αιώνα. Αυτό βέβαια, μέχρι σήμερα.

Εικόνα

Η Player Plus Meteora, είναι η νέα προηγμένη προσθήκη στη σειρά Player Plus της Fender. Αν και η φουτουριστική σιλουέτα της διαμορφώθηκε για πρώτη φορά το 2018 μέσα από μια περιορισμένη έκδοση, η Meteora γίνεται πλέον επίσημα η τελευταία προσθήκη της μάρκας στη βασική γκάμα μοντέλων της. Το γεγονός αυτό την καθιστά το πρώτο νέο σχέδιο παραγωγής που κυκλοφορεί η Fender από το 1958, ή αλλιώς -για να βάλουμε ένα πιο μουσικό ορόσημο- από τη χρονιά που ο Χέντριξ αγόρασε την πρώτη του κιθάρα.

Εικόνα

Πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία συνθέτουν την υψηλή απόδοση της Meteora, συμπεριλαμβανομένου ενός κομψού καμπυλωτού λαιμού με απαλές άκρες και μιας ταστιέρας 30 εκατοστών με μεσαία τάστα για πιο ευέλικτο παίξιμο. Ένα σετ μαγνήτες Fireball Humbucking της Fender (κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), παρέχουν πλούσιους τόνους χωρίς βουητό, καθώς και δέκτες κλειδώματος για απρόσκοπτη σταθερότητα συντονισμού.

Εικόνα

Μιας και πρόκειται για μια εντελώς νέα κυκλοφορία από την Fender, αυτό που μάλλον απομένει είναι το επόμενο σύμβολο της ροκ που θα την αναδείξει, δεδομένου ότι η Meteor δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί από κανέναν παγκόσμιας κλάσης κιθαρίστα ή μπασίστα.

Αν λοιπόν έχετε μπει στη διαδικασία έρευνας για καινούργιο μπάσο ή ηλεκτρική κιθάρα, ίσως θα έπρεπε να το λάβετε υπόψη. Οι Player Plus Meteora και Player Plus Active Meteora Bass είναι διαθέσιμες σε έξι χρώματα για 1.150 και 1.200 δολάρια αντίστοιχα, μέσω του ιστότοπου της Fender.