Longines Ultra-Chron: Ένα καταδυτικό ρολόι υψηλής ταχύτητας με θρυλικό μηχανισμό και προσιτή τιμή

H Longines επαναφέρει έναν από τους πρώτους μηχανισμούς στον κόσμο με κίνηση υψηλής ταχύτητας 36.000 bph.σε ένα νέο καταδυτικό ρολόι χειρός. Το Ultra-Chron, πέρα από την ακρίβεια που του χαρίζει ο εξαιρετικά γρήγορος σφυγμός του, είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα και εξαιρετικά ανθεκτικό στα χτυπήματα.
Longines Ultra-Chron: Ένα καταδυτικό ρολόι υψηλής ταχύτητας με θρυλικό μηχανισμό και προσιτή τιμή

Η Longines έχει καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από μια φρενίτιδα επανεκδόσεων, ανασταίνοντας απανωτά αγαπημένα ρολόγια από την πλούσια κληρονομιά της. Σειρά επιστροφής παίρνει τώρα ένα από τα πιο αξιόλογα μοντέλα της από τα μέσα του αιώνα με τη μορφή ενός ολοκαίνουργιου ρολογιού Ultra-Chron.

Διαβάστε ακόμα: Google Pixel Watch - Θα μπορέσει το πρώτο smartwatch της Google να διεκδικήσει το στέμμα του Apple Watch;

Το Ultra-Chron παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 και έκανε το ντεμπούτο του ως ένας από τους πρώτους μηχανισμούς στον κόσμο με κίνηση υψηλής ταχύτητας σε ένα ρολόι χειρός, διαθέτοντας ταχύτητα 36.000 bph. O υψηλότερος ρυθμός παλμών μεταφράζεται σε πιο ομαλή κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη και, το πιο σημαντικό, μεγαλύτερη ακρίβεια.

Εικόνα

Ας σημειωθεί ότι τα περισσότερα ρολόγια της δεκαετίας του 1960 λειτουργούσαν με περίπου το ήμισυ αυτού του ρυθμού. Ακόμη και σήμερα, η κίνηση υψηλής ταχύτητας είναι σπάνια και συναντάται μόνο σε κάποια μοντέλα πολυτελείας. Με τη νέα της κυκλοφορία η Longines κάνει για άλλη μια φορά τους 36.000 bpm πιο προσιτούς στο ευρύ κοινό.

Βασισμένο στο αυθεντικό Ultra-Chron Diver του 1968, το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από το νέο μηχανισμό L836.6 της Longines που ταλαντώνεται με ρυθμό δέκα φορές το δευτερόλεπτο. Ο φανταχτερός νέος κινητήρας «στεγάζεται» σε κάσα από ανοξείδωτο χάλυβα 43 mm, με στεφάνη μονής κατεύθυνσης που διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι.

Το μαύρο καντράν διαθέτει ενδείξεις και δείκτες με επικάλυψη ροδίου και υλικό Super-LumiNova, ώστε να είναι ορατοί σε χαμηλό φωτισμό. Το αρχικό λογότυπο Ultra-Chron εμφανίζεται τόσο στο καντράν όσο και ανάγλυφο στην πλάτη της θήκης. Το κρύσταλλο από ζαφείρι είναι επικαλυμμένο με φίλτρο αντικατοπτρισμού και στις δύο πλευρές ενώ το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα και εξαιρετικά ανθεκτικό στα χτυπήματα.

Εικόνα

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ίσως είναι ότι το νέο Ultra-Chron έχει πιστοποιηθεί ως «υπερχρονόμετρο» από τον ελβετικό ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών TIMELAB, που σημαίνει ότι υπερβαίνει τα πρότυπα των κανονικών χρονομέτρων, πιστοποιημένων από τον επίσημο ελβετικό οργανισμό ελέγχου χρονομέτρησης COSC.

A post shared by Longines (@longines)

Το νέο Ultra-Chron διατίθεται είτε με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι είτε με δερμάτινο λουράκι, με τις δύο εκδόσεις να είναι τώρα διαθέσιμες αποκλειστικά σε σετ κουτιών που περιλαμβάνει επίσης υφασμάτινο λουράκι τύπου NATO αλλά και ειδικό εργαλείο για να περάσετε τα λουράκια στο ρολόι.

Εικόνα

Τα σετ κοστίζουν 3.440 ευρώ για την έκδοση με το δερμάτινο λουράκι και 3.650 ευρώ για εκείνη με το μπρασελέ. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και σημεία πώλησης μπορείτε να επισκεφθείτε τον ελληνικό ιστότοπο της Longines.