Global Drug Survey: Οι Γάλλοι πρωταθλητές στην κατανάλωση αλκοόλ - Οι Αυστραλοί πρώτοι στο μεθύσι

Σύμφωνα με την έρευνα Global Drug Survey, μπορεί η Γαλλία να κρατά τα σκήπτρα στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά η Αυστραλία είναι η χώρα εκείνη που βλέπει τους πολίτες της σχεδόν έναν μήνα το χρόνο (28 μέρες) να είναι μεθυσμένοι.
Global Drug Survey: Οι Γάλλοι πρωταθλητές στην κατανάλωση αλκοόλ - Οι Αυστραλοί πρώτοι στο μεθύσι

Είτε μιλάμε για ένα καλό κρασί ή ένα ακριβό ουίσκι είτε για ένα περιποιημένο κοκτέιλ ή μια ταπεινή μπυρίτσα, όλοι οι λαοί παγκοσμίως φαίνεται ότι κατανάλωσαν λίγο παραπάνω αλκοόλ τελευταία, ειδικά τα χρόνια των lockdown. Μια συνήθεια που πολλοί φαίνεται ότι δεν εγκατέλειψαν, παρά την ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα: Global Wealth Report 2022 - Η Αυστραλία είναι η χώρα με τους πλουσιότερους κατοίκους σύμφωνα με την Credit Suisse

Σύμφωνα με την έρευνα Global Drug Survey, οι Αμερικανοί τσακίζουν τις μπύρες τα Σαββατοκύριακα ενώ μόνο το 2021 ο μέσος Ολλανδός είχε μεθύσει περίπου 16 φορές μέσα στο έτος. Φυσικά με τα ποσοστά αυτά φαίνεται ότι γελάνε οι περισσότερες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των Λατινοαμερικανών.

Εικόνα

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας, μπορεί η Γαλλία να κρατά τα σκήπτρα στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά η Αυστραλία είναι η χώρα εκείνη που βλέπει τους πολίτες της σχεδόν έναν μήνα το χρόνο (28 μέρες) να γίνονται εντελώς τύφλα.

Εικόνα

Ότι οι Αυστραλοί είναι τόσο συχνά μεθυσμένοι δεν είναι ίσως περίεργο. Ωστόσο, το «να είσαι μεθυσμένος» σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Για να διευκρινιστεί, η έκθεση όριζε τη μέθη ως εξής: «Έχοντας πιει τόσο πολύ που οι σωματικές και πνευματικές σας ικανότητες είναι μειωμένες, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε καθαρά και η συζήτηση και η συμπεριφορά σας ήταν πολύ διαφορετικές».

Έτσι λοιπόν ένιωθαν οι Αυστραλοί όχι λιγότερο από 28 φορές το χρόνο. Εάν το συγκρίνουμε με τον παγκόσμιο μέσο όρο των 14,6 ημερών το χρόνο, θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Αυστραλοί πίνουν διπλάσια απ’ ό,τι όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Εικόνα

Παρά τον τίτλο των αλκοολικών του πλανήτη, οι Αυστραλοί δεν φαίνεται να κόπτονται ιδιαίτερα. Η έρευνα βρήκε επίσης πόσοι ερωτηθέντες μετάνιωσαν πραγματικά για τα μεθοκοπήματά τους. Εκεί η Αυστραλία ήρθε μόλις στην ένατη θέση.

Οι Ιρλανδοί, που βρέθηκαν στην πρώτη θέση αυτής της κατηγορίας, ισχυρίζονται ότι ένιωθαν συχνά τύψεις για το μεθύσι τους καθώς μετάνιωναν γι’ αυτό μία στις τέσσερις φορές που το παράκαναν. Αυτό οφειλόταν κυρίως στην ταχύτητα με την οποία ήπιαν τα ποτά τους, στο ότι τα ανακάτεψαν πίνοντας διαφορετικά ποτά και στους ανθρώπους με τους οποίους έπιναν.

Εικόνα

Αφού λοιπόν συγχαρούμε τους τιτλούχους Αυστραλούς και καθησυχάσουμε τους μετανιωμένους Ιρλανδούς, να σημειώσουμε ότι η έκθεση δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συμμετοχής μας δεν θα βρεθούμε να διεκδικούμε κάποιο τίτλο. Χικ.