Moonwalkers: Τα πιο γρήγορα παπούτσια στον κόσμο μοιάζουν με roller και χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Moonwalkers: Τα πιο γρήγορα παπούτσια στον κόσμο μοιάζουν με roller και χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Έχουν υπάρξει δεκάδες sneakers στην ιστορία της μόδας και του αθλητισμού, που κατά καιρούς υπόσχονται με βεβαιότητα να βελτιώσουν την άνεση και την απόδοσή σας, είτε μιλάμε για το τρέξιμο ή κάποιο άλλο άθλημα είτε μιλάμε απλά για τις αστικές περιπέτειές σας.

Διαβάστε ακόμα: adidas X Speedportal - Με τα απόλυτα ποδοσφαιρικά παπούτσια τιμά η adidas τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά

Κι ενώ στα εργαστήρια της Nike και της adidas πειραματίζονται συνεχώς με νέα υλικά και καινοτόμους σχεδιασμούς, μια εταιρεία μηχανικών από το Πίτσμπουργκ έρχεται τώρα να κάνει την έκπληξη, παρουσιάζοντας τα μηχανικά Moonwalkers: «τα γρηγορότερα παπούτσια στον κόσμο».

Εικόνα

Η σχεδίαση της Shift Robotics αλλάζει το παιχνίδι. Επιτρέπει σε όποιον φορά τα μηχανικά της πέδιλα να περπατά με τυπικό ρυθμό αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνει κάθε βήμα σε τέτοιο σημείο που το απλό βάδισμα να ισοδυναμεί με τρέξιμο.

Τα παπούτσια διαθέτουν σύστημα μετάδοσης τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να προσαρμόζεται στο βηματισμό και την προέκταση των ποδιών του κάθε χρήστη, το οποίο συνεργάζεται με ένα εργονομικό σύστημα συνδέσμων που κάνει τα Moonwalker υπερβατικά άνετα.

Μάλιστα, το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι συμβατό με οποιοδήποτε (μητροπολιτικό) έδαφος, ώστε η λειτουργία των παπουτσιών να μπορεί να είναι αποτελεσματική είτε σε πεζοδρόμια είτε σε ανώμαλους λόφους.

Εικόνα

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Shift, το παπούτσι προσφέρει μια εκπληκτική ώθηση 250% στην ταχύτητα βάδισης, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους πεζούς να φτάσουν στον προορισμό τους σε χρόνο-ρεκόρ.

Επιπλέον, χάρη στις ρυθμιζόμενες πόρπες μαγνητικής απελευθέρωσης, τα Moonwalker ταιριάζουν σε κάθε παπούτσι, από sneakers μέχρι μπότες πεζοπορίας.

Εικόνα

Για να λειτουργήσετε το Moonwalkers, πρέπει να λάβετε υπόψη τους δύο τρόπους λειτουργίας του: Κλείδωμα και Μετατόπιση. Τα παπούτσια ξεκινούν στην πρώτη θέση, καθώς το ηλεκτρονικό φρένο κλειδώνει πλήρως τους τροχούς.
Αυτό μέχρι να μπείτε στη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων, σηκώνοντας τη δεξιά φτέρνα σας και περιστρέφοντάς την προς το αντίθετο πόδι για να ξεκλειδώσετε τους τροχούς.

Φυσικά, δεν βλέπετε συχνά ένα παπούτσι που τροφοδοτείται από USB-C. Μέσω της θύρας φόρτισης τα Moonwalkers μπορoύν να διανύσουν περισσότερα από 10 χλμ. με 90 λεπτά στην πρίζα.

Τα Moonwalkers της Shift Robotics έχουν καλύψει τον στόχο χρηματοδότησης στο Kickstarter κατά σχεδόν 100.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει πως με 1.099 δολάρια μπορείτε να λάβετε ένα ζευγάρι μέχρι τον Απρίλιο.