Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το διάσημο σετ κοσμημάτων που φόρεσε λίγο πριν το θάνατό της

Ένα σετ κοσμημάτων που φόρεσε η πριγκίπισσας Νταϊάνα στην παράσταση του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Η τελική τιμή για το κολιέ και τα σκουλαρίκια εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολάρια.
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το διάσημο σετ κοσμημάτων που φόρεσε λίγο πριν το θάνατό της

Τρία από τα πιο αναγνωρίσιμα κοσμήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα βγαίνουν σε δημοπρασία. Ένα σετ κολιέ και σκουλαρίκια τα οποία η Lady D παρήγγειλε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πρόκειται να πουληθεί από τον οίκο Guernsey's στη Νέα Υόρκη στις 27 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα: The World of Heidi Holten - Σάλος με την τεράστια συλλογή κοσμημάτων συνεργάτη των Ναζί που δημοπρατεί ο Christie's

Το σετ, το οποίο εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 5 και 15 εκατ. δολαρίων, αποτελείται από τρία κομμάτια με εξαιρετικές λεπτομέρειες. Το κολιέ διαθέτει 164 διαμάντια κοπής μπριγιάν και 14 διαμάντια σε σχήμα ρόμβου, συνολικού βάρους σχεδόν 50 καρατίων.

Οι πέτρες είναι τοποθετημένες σε κολιέ από πλατίνα το οποίο ολοκληρώνεται από πέντε μαργαριτάρια που κρέμονται στο μπροστινό τελείωμά του. Τα σκουλαρίκια είναι παρόμοιου στυλ με 30 διαμάντια να μοιράζονται στο ζευγάρι, μαζί με έξι ρομβοειδή διαμάντια και δύο ασορτί μαργαριτάρια.

Εικόνα

Το σετ είχε παραγγελθεί από την αείμνηστη πριγκίπισσα στον κοσμηματοποιό του Μπάκιγχαμ (ο οποίος ήταν ο διευθυντής της παλιάς εταιρείας κοσμημάτων Gerrard) το 1997. Μήνες μετά τη συνάντησή τους για να τελειοποιήσουν το σχέδιο, η Νταϊάνα φόρεσε το κολιέ σε μια παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Έκτοτε, φωτογραφίες της από τη βραδιά συνεχίζουν να δημοσιεύονται (ακόμη και σήμερα) σε εξώφυλλα περιοδικών και ιστοσελίδες.

Μέρες μετά την παράσταση, η Lady Di επέστρεψε το κολιέ στον κοσμηματοποιό, καθώς, όπως εικάζεται, τα σκουλαρίκια δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία της εκδήλωσης και το κολιέ ήταν αναγκαίο να επιστραφεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι πέτρες και τα μαργαριτάρια του σετ θα ταιριάζουν απόλυτα.

Εικόνα

Μέχρι το τέλος εκείνου του καλοκαιριού, τα σκουλαρίκια ήταν έτοιμα και μαζί με το κολιέ, το σύνολο έγινε γνωστό ως «Σετ της Λίμνης των Κύκνων». Ωστόσο, ενώ που ο κοσμηματοποιός ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το πλήρες σετ στην Νταϊάνα, η πριγκίπισσα βρήκε τραγικό θάνατο στο μοιραίο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, εκείνη τη χρονιά.

Τα κοσμήματα ήταν δώρο από τον Ντόντι Φαγιέντ, ο οποίος σκοτώθηκε στο ίδιο περιστατικό. Δύο χρόνια μετά το θάνατό τους, η οικογένεια της Νταϊάνα εξουσιοδότησε τον κοσμηματοποιό να πουλήσει το «Σετ της Λίμνης των Κύκνων». Εκείνος επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών Guernsey’s το 1999 και το σετ πωλήθηκε αργότερα από το παράρτημα της εταιρείας στη Νέα Υόρκη στον σημερινό ιδιοκτήτη της, μια εξέχουσα οικογένεια στην Ουκρανία.

Εικόνα

Η οικογένεια διατηρεί στην κατοχή της τα κοσμήματα για πάνω από μια δεκαετία, ωστόσο η εισβολή της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή χώρα επηρέασε την επιχείρηση του ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα τα κοσμήματα να επιστρέψουν και πάλι στον οίκο δημοπρασιών αναζητώντας νέους αγοραστές.

Η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο αριστοκρατικό Pierre Hotel της Νέας Υόρκης, όπου το σετ θα εκτεθεί πριν από τη δημοπρασία στις 24 έως τις 26 Ιουνίου από τις 13:00. έως τις 8 μ.μ., και στις 27 Ιουνίου από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τις προσφορές σας για το σετ ηλεκτρονικά μέσω του LiveAuctioneers.com στις 27 Ιουνίου.
Σύμφωνα, τέλος, με την ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Guernsey’s, μέρος των εσόδων από την πώληση θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.