Adizero Adios Pro Evo 1: Τα νέα trainers των 500 ευρώ είναι το πιο ελαφρύ παπούτσι για τρέξιμο που έβγαλε ποτέ η adidas

Έπειτα από εκτεταμένη συνεργασία με νικητές Ολυμπιακών και Μαραθωνίων, η adidas λανσάρει το πιο ελαφρύ αγωνιστικό παπούτσι που έχει βγάλει ποτέ. Τα Adizero Adios Pro Evo 1 ζυγίζουν 138 γραμμάρια και είναι 40% ελαφρύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία.
Adizero Adios Pro Evo 1: Τα νέα trainers των 500 ευρώ είναι το πιο ελαφρύ παπούτσι για τρέξιμο που έβγαλε ποτέ η adidas

Ενώ οι περισσότερες μάρκες αθλητικών ειδών συναγωνίζονται για το ποια θα λανσάρει τα πιο κομψά sneakers σε limited edition σειρές σε συνεργασία με διάσημους οίκους μόδας ή κάποιο «ψαγμένο» design studio, πολύ λίγες είναι εκείνες που έχουν να επιδείξουν σοβαρές τεχνολογικές εφαρμογές και –πόσο μάλλον- μετάλλια στον παγκόσμιο στίβο.

Διαβάστε ακόμα: Μάικλ Τζόρνταν - Τα φορεμένα Nike Air Ship του θρύλου του NBA αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων βγαίνουν πάλι σε δημοπρασία

Αν υπάρχει μια ετικέτα που μπορεί να καυχιέται για τις πλούσιες –και πετυχημένες- επιδόσεις της στο τρέξιμο, αυτή είναι η adidas. Από τότε που έντυσε τον θρυλικό Τζέσε Όουενς με ένα ζευγάρι trainers, κερδίζοντας τους Oλυμπιακούς Αγώνες στα μέσα της δεκαετίας του '30, η adidas βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας αυτού του είδους παπουτσιών.

Επιδεικνύοντας την τεχνογνωσία της στο άθλημα, η adidas λάνσαρε τη σειρά Adizero, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία από ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια που συνήθως διαθέτουν την τελευταία λέξη στην τεχνολογία τρεξίματος που έχει δοκιμάσει η εταιρεία. Έπειτα από εκτεταμένη συνεργασία με νικητές Ολυμπιακών και Μαραθωνίων όπως οι Peres Jepchirchir και Benson Kipruto, η adidas έρχεται τώρα να λανσάρει το πιο ελαφρύ αγωνιστικό παπούτσι της: το Adizero Adios Pro Evo 1.

Εικόνα

Με βάρος μόλις 138 γραμμάρια, αυτά τα trainers είναι τα ελαφρύτερα αγωνιστικά παπούτσια που έχει δημιουργήσει ποτέ η φίρμα (στην πραγματικότητα, είναι 40% ελαφρύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία) και υποβλήθηκαν σε διάφορες εργαστηριακές δοκιμές για να διασφαλίσουν ότι προσθέτουν ορμή προς τα εμπρός αλλά και βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας εκ μέρους του δρομέα.

Η εσωτερική τεχνολογία αφρού Lightstrike Pro παρέχει αρκετή απόδοση ενέργειας στους αθλητές και λειτουργεί παράλληλα με τη νέα κατασκευή της εξωτερικής σόλας. Η νέα εξωτερική σόλα έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη πρόσφυση και συνδέεται με το εξαιρετικά ελαφρύ διχτυωτό επάνω μέρος. Το κλείδωμα φτέρνας για την εκκίνηση Adizero sling επιστρέφει επίσης, προσφέροντας μια άνετη αλλά βολική εφαρμογή.

Εικόνα

Προς το παρόν, μόνο το λευκό είναι η διαθέσιμη απόχρωση (τουλάχιστον στην Ελλάδα), ωστόσο η χρωματική παλέτα αναμένεται να εμπλουτιστεί μόλις τα παπούτσια κυκλοφορήσουν επίσημα. Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τα νέα trainers εν δράση στα πόδια αθλητών που χρηματοδοτούνται από την adidas, σε επερχόμενες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος του Βερολίνου.

Εικόνα

Το adidas Adizero Adios Pro Evo 1 θα είναι διαθέσιμο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 500 ευρώ. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο μέσω της εφαρμογής της φίρμας, οπότε φροντίστε να την κατεβάσετε εάν σας ενδιαφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ελληνικό ιστότοπο της adidas.