Αριστοτέλης Ωνάσης: Το Βoeing 727 της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του έγινε... σπίτι!

Πήρε το αεροπλάνο που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975 και το έκανε... σπίτι!
Αριστοτέλης Ωνάσης: Το Βoeing 727 της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του έγινε... σπίτι!

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ώστε να τοποθετήσει εκεί ένα αεροπλάνο το οποίο μετέτρεψε σε σπίτι του.

Με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, που ξεκίνησε όταν είδε στην τηλεόραση ένα νεκροταφείο αεροπλάνων σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο 74χρονος σήμερα αγόρασε ένα Boeing 727 – που ισχυρίστηκε πως ανήκε στην ελληνική Ολυμπιακή Αεροπορία και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του μεγαλομετόχου της εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, στην πατρίδα μας το 1975.

Εικόνα

«Δεν γνώριζα τότε την ιστορία του αεροπλάνου. Και δεν ήξερα ότι είχε ένα παλιό εσωτερικό τύπου 707. Ήταν πραγματικά, πραγματικά απαίσιο σε σύγκριση με τα σύγχρονα πρότυπα. Ήταν λειτουργικό, αλλά έμοιαζε παλιό και ακατέργαστο. Ίσως η χειρότερη επιλογή για σπίτι» υποστήριξε μιλώντας στο CNBC.

Εικόνα

Το 1999, ο Κάμπελ αποφάσισε ότι θα το ακολουθήσει το όραμά του, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, οπότε προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. Το έργο του κόστισε συνολικά 220.000 δολάρια (περίπου 380.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα), εκ των οποίων περίπου τα μισά ήταν για την αγορά του αεροπλάνου.

Εικόνα

Αφού αφαίρεσε τους κινητήρες, πρόσθεσε στο αεροσκάφος ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καροτσάκι φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι τροφίμων. Στη θέση της κουζίνας, έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων και μια τοστιέρα, τις οποίες χρησιμοποιεί ελάχιστα. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, οπότε είναι μικρός ο χώρος της κουζίνας», υπογραμμίζει χιουμοριστικά.

Εικόνα

Δίπλα στον χώρο της κουζίνας, έχει βάλει έναν καναπέ, ο οποίος λειτουργεί και ως χώρος ύπνου και τον πάγκο εργασίας του. Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια το μήνα σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100-250 δολάρια θέλει για το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον αγώνα για επιβίωση, στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως: «Δεν είχαμε ούτε για το νοίκι»

Ξοδεύει το χρόνο του στην αποκατάσταση παλαιών συστημάτων υπολογιστών, στη διόρθωση διαφόρων ηλεκτρικών συστημάτων στο αεροπλάνο και στην ξενάγηση του κόσμου στο αεροσκάφος του. «Δεν μετανιώνω για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Από την εμπειρία μου με τους επισκέπτες μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει αυτό το όραμα ολόψυχα σε αρκετό ποσοστό ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από την υπηρεσία» επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πιο τσιγκούνης εκατομμυριούχος: Μοιάζει με άστεγο - Ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια

Παράλληλα, σκοπεύει να αποκτήσει ένα σπίτι – αεροπλάνο και στην Ιαπωνία. Το 2018 έφτασε κοντά στην αγορά δεύτερου αεροσκάφους, ενός 747-400. Αλλά η συμφωνία ναυάγησε την τελευταία στιγμή, επειδή η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να διατηρήσει το αεροσκάφος σε λειτουργία για περισσότερο από το αναμενόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από άστεγος στα 17 του, με 10 εκατ. ευρώ στα 25 του: «Έμενα στον δρόμο»

Επίσης, ο Κάμπελ δέχεται συχνά επισκέπτες και προσφέρει ακόμη και διαμονή στο αεροσκάφος δωρεάν, ενώ το καλοκαίρι διοργανώνει μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις με ατραξιόν διασκέδασης: «Καλλιτέχνες παίζουν στη δεξιά πτέρυγα, οι επισκέπτες χορεύουν μπροστά ή πίσω από την πτέρυγα στο δάσος, που για οι μεγάλες συναυλίες γεμίζουν με κάθε είδους χώρους αναψυχής.