Είναι επίσημο: Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός φαγητού στον κόσμο

Η Νάπολη πήρε το στέμμα για φέτος στην κατάταξη των πόλεων με τα πιο νόστιμα και πιο προσιτά μέρη για φαγητό στον πλανήτη.
Είναι επίσημο: Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός φαγητού στον κόσμο

Από τα δανέζικα ανοιχτά σάντουιτς και τους ελληνικούς μεζέδες, μέχρι την ισπανική παέγια, το φαγητό στην Ευρώπη περιέχει όλα τα σχήματα, τα μεγέθη και τις γεύσεις. Αλλά υπάρχει μία ευρωπαϊκή πόλη που μπορεί να δηλώσει επίσημα ότι κατέχει την καλύτερη σκηνή φαγητού στον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: Τα εστιατόρια της Κοπεγχάγης με αστέρια Michelin είναι τα πιο ακριβά στον κόσμο

Το διάσημο περιοδικό Time Out ρώτησε χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο για το φαγητό στην πόλη τους, προκειμένου να δημιουργήσει την απόλυτη κατάταξη των καλύτερων πόλεων του κόσμου για φαγητό. Έτσι, η Νάπολη ήταν αυτή που αξιολογήθηκε ως η καλύτερη για την ποιότητα, αλλά και την προσιτή τιμή του φαγητού της.

Το φαγητό είναι στο επίκεντρο της κουλτούρας της Ιταλίας. Από τα ζεστά, χορταστικά πιάτα που σερβίρονται στο Βορρά μέχρι όλα τα φρέσκα θαλασσινά που καταναλώνονται στο νότο. Όμως, αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είναι γνωστή η Ιταλία αυτό είναι σίγουρα η πίτσα. Και δεν υπάρχει καλύτερη από τη μαργαρίτα που προετοιμάζεται, ψήνεται και σερβίρεται στη Νάπολη.

Η Νάπολη δεν ήταν η μόνη πόλη της Ευρώπης που μπήκε στη λίστα του Time Out. Το Λίβερπουλ βρέθηκε στο νούμερο 11, χάρη στη βοήθεια των συναρπαστικών νέων σεφ που προέρχονται από την πόλη, και η Σεβίλλη κατατάχθηκε στο νούμερο 13, με την τοπική συγγραφέα Άννα Καμίνσκι να λέει ότι η γαστρονομική σκηνή της πόλης «είναι από τις πιο συναρπαστικές στην Ισπανία εδώ και χρόνια».

Το Πόρτο, η Λυών και η Κοπεγχάγη μπήκαν στην πρώτη 20άδα, ενώ η Μαδρίτη ήταν η επιλογή που ανέφερε ο σεφ Michael Ayoub του Fornino στο Time Out Market της Νέας Υόρκης, ο οποίος δήλωσε πως: «Η Μαδρίτη είναι ένας θησαυρός πολιτιστικών θαυμάτων, με πλούσια κουλτούρα και βαθιά ιστορική κληρονομιά. Είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου - για το φαγητό και για όλα τα άλλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ