Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη αρμονικές αντιθέσεις, όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία συναντώνται και δημιουργούν ένα σπάνιο αστικό τοπίο.
Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη αρμονικές αντιθέσεις, όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία συναντώνται και δημιουργούν ένα σπάνιο αστικό τοπίο. Στοιχεία του ένδοξου παρελθόντος της ελληνικής πρωτεύουσας υπάρχουν παντού, από τα μνημεία στην Αρχαία Αγορά -όπου κάποτε συγκεντρώνονταν φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης και ο Σοφοκλής- μέχρι τον εμβληματικό Παρθενώνα που δεσπόζει στην κορυφή της Ακρόπολης.

Ωστόσο, η Αθήνα έχει σύγχρονα θεμέλια και στο παρόν, με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, μοντέρνα έργα τέχνης και design-άτα ακίνητα που προσφέρουν υπέροχη φιλοξενία. Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια πολυτελή διαμονή, υπάρχουν ξενοδοχεία μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Hotel Grande Bretagne και το King George που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια πιο κλασική εποχή, ενώ οι μοντέρνες boutique όπως το απίστευτα κομψό The Dolli και το Xenodocheio Milos με επίκεντρο τη γαστρονομία προσδίδουν δυναμικά στην αισθητική της πόλης.

Και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, θέρετρα όπως το Four Seasons Astir Palace και το One&Only Aesthesis είναι εκεί για να παράσχουν για σπάνια εμπειρία, όπου η ηρεμία, η άνεση και η υπέροχη θέα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που εντυπώνεται στην μνήμη. Ακολουθεί το Τοπ 10 με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα σύμφωνα με το Forbes:

  1. Καλύτερο high - end ξενοδοχείο - Hotel Grande Bretagne
  2. Καλύτερο Boutique Hotel - Xenodocheio Milos
  3. Best Value Ξενοδοχείο - The Foundry Urban Suites
  4. Καλύτερο ξενοδοχείο για ρομαντισμό - Gatsby Athens
  5. Καλύτερο ξενοδοχείο για οικογένειες - St. George Lycabettus Lifestyle Hotel
  6. Καλύτερο ξενοδοχείο για τους λάτρεις του design - AthensWas Design Hotels
  7. Το καλύτερο ξενοδοχείο για σπα και ευεξία - Four Seasons Astir Palace
  8. Ξενοδοχείο με την καλύτερη ταράτσα - The Dolli
  9. Ξενοδοχείο με την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη - King George, A Luxury Collection Hotel
  10. Ξενοδοχείο με τις περισσότερες ανέσεις - One&Only Aesthesis

Hotel Grande Bretagne

Χτισμένο ως ιδιωτική κατοικία ενός εύπορου Έλληνα το 1842, μόλις 12 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Οθωμανούς, το εντυπωσιακό βικτοριανό ξενοδοχείο «Hotel Grande Bretagne» κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολλούς αξιωματούχους ισχυρών κρατών του κόσμου και a-list celebrities. Κατέχει περίοπτη θέση στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή και οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν με ένα ποτό δίπλα στην πισίνα του τελευταίου ορόφου, με την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους. Τα 320 δωμάτια και οι ψιλοτάβανες σουίτες είναι μέσα στη χλιδή, καθώς διαθέτουν ιστορικές αντίκες, έργα τέχνης, μαρμάρινα μπάνια, βελούδινα υφάσματα και κρυστάλλινους πολυελαίους. Το μενού του ξενοδοχείου είναι εξίσου γοητευτικό: με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin, Αστέριο Κουστούδη, το εξαιρετικό φαγητό στο GB Roof Garden Restaurant & Bar είναι μια ωδή στις τοπικές γεύσεις, ενώ ο κομψός Winter Garden ολοκληρώνει το σκηνικό για να απολαύσετε στο έπακρο το τσάι σας στην Αθήνα.

Xenodocheio Milos

Με εννέα εστιατόρια που εκτείνονται και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ο καταξιωμένος σεφ Κώστας Σπηλιάδης έχτισε τη brand της Mήλου στο εξωτερικό, ενώ έκανε το επιχειρηματικό βήμα και στην Ελλάδα το 2022, φέρνοντας το νησί στην Αθήνα με το πρώτο του ξενοδοχείο, το ομώνυμο Xenodocheio Μilos, που στεγάζεται σε δύο κομψά νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα, λίγα βήματα μακριά από την ιστορική γειτονιά της Πλάκας και τη μοντέρνα περιοχή του Κολωνακίου. Το Xenodocheio Μilos αποτελεί μια όαση γαλήνης, εμπνευσμένη από την ελληνική έννοια της «φιλοξενίας». Κυκλαδικά μοτίβα είναι διακριτικά εμφανή σε όλο τον χώρο, ενώ η πιο hot επιλογή είναι ένα δείπνο στο φωτεινό και ευάερο Estiatorio Milos. Το μεσογειακό μενού βρίθει θαλασσινών, αλλά πρωταγωνιστής είναι τα υλικά: πάντα φρέσκα και ντόπια, μαγειρεμένα απλά και χωρίς πολλές φιοριτούρες, για να αναδείξουν την πλούσια, φυσική τους γεύση.

The Foundry Urban Luxury Suites

Η διαμονή στο The Foundry Urban Suites σίγουρα θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την Αθήνα με τους δικούς σας ρυθμούς, καθώς διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός πολύ ντελικάτου σπιτιού. Σε έναν ήσυχο δρόμο στην ιστορική γειτονιά του Ψυρρή, το κατάλυμα προσφέρει 12 ευρύχωρες κατοικίες σε ένα πρώην τυπογραφείο της δεκαετίας του 1930. Η αισθητική των χώρων είναι industrial chic με μοντέρνες πινελιές και δάπεδα από μασίφ. Το απόλυτο highlight είναι η βεράντα του τελευταίου ορόφου, σχεδιασμένη να μοιάζει με έναν καταπράσινο κήπο για πικνίκ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα χαλαρό απόγευμα με εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα. Η ταράτσα λειτουργεί ως μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν από ένα μενού με σπιτικές πίτσες, κοκτέιλ, τοπικές μπύρες και κρασί από αυτόνομους Έλληνες οινοποιούς.

Gatsby Athens

Το Gatsby Athens ανταμείβει τους επισκέπτες με μια ξεχωριστή εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος. Το ακίνητο με τα 33 δωμάτια αποτελεί μια πανδαισία αισθήσεων, καθώς από τη στιγμή που θα μπείτε μέσα - θα δείτε όμορφα λουλούδια, χρώματα φιλικά προς το μάτι και κομψά έπιπλα. Ακόμα κι αν δεν είστε εδώ για πάρτι, η Gatsby Party Suite, με ιδιωτικό υπαίθριο τζακούζι, είναι η απόλυτη εμπειρία για μια ρομαντική απόδραση με το ταίρι σας. Η ταράτσα του ξενοδοχείου φιλοξενεί ένα μπαρ με τζάκι και έχετε στο... πιάτο την γοητευτική αθηναϊκή θέα στην Ακρόπολη.

St George Lycabettus Hotel

Οι πολυτελείς και φιλο-οικογενειακές ανέσεις δεν είναι εύκολο να βρεθούν στα ξενοδοχεία της πόλης, καθώς συχνά δεν υπάρχουν τα ανάλογα τετραγωνικά για να... απλωθούν, αλλά οι επισκέπτες του St George Lycabettus Hotel, μπορούν να ζήσουν την εμπειρία στο μάξιμουμ. Κάθε δωμάτιο και σουίτα έχει τεράστια παράθυρα με θέα στο λόφο του Λυκαβηττού και προσφέρουν άφθονο χώρο για χαλάρωση και παιχνίδι. Στην ταράτσα του έκτου ορόφου μπορείτε να απολαύσετε μια αναζωογονητική βουτιά στην πισίνα και το εστιατόριο δίπλα διαθέτει πλούσιο μενού με ελληνικά και διεθνή κλασικά πιάτα. Το ξενοδοχείο κάνει τα πάντα για να διασκεδάσει τα παιδιά, με άπλετες δραστηριότητες υπό διαρκή εποπτεία ενώ μια εσωτερική γκαλερί τέχνης φιλοξενεί συχνά δημιουργικά εργαστήρια.

AthensWas Design Hotel

Ξεπροβάλλοντας στον πιο διάσημο πεζόδρομο της Αθήνας, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου και λιγότερο από πέντε λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, η προνομιακή τοποθεσία του AthesWas Design Hotel είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που μαγεύουν τους επισκέπτες. Με γνώμονα την έννοια του «κλασικού μοντερνισμού», το κατάλυμα διαθέτει 21 δωμάτια με θέα τα γλυπτά στο Μουσείο Ακρόπολης. Το εστιατόριο Sense και ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, προσεγγίζουν την κλασική ελληνική κουζίνα με μοντέρνα ματιά και το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτό γευστικό ταξίδι στη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας με φόντο την άκρως εντυπωσιακή Ακρόπολη.

Four Seasons Astir Palace

Ανάμεσα σε δεκάδες στρέμματα με πεύκα και αγριολούλουδα και μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το Four Seasons Astir Palace είναι ο απόλυτος προορισμός ευεξίας. Το θέρετρο που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν η περιοχή έγινε spot διακοπών για την διεθνή ελίτ, άνοιξε ξανά το 2019 μετά από πλήρη ανακαίνιση υπό την καθοδήγηση του στούντιο Meyer Davis με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αποτελούμενο από δύο κτήρια, το Αρίων και τη Ναυσικά, οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε κομψά δωμάτια και σουίτες, με ιδιωτικές πισίνες και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Και αν η ιδιωτικότητα είναι στην κορυφή της λίστας επιθυμιών σας, τότε κάντε κράτηση σε ένα από τα 61 μπανγκαλόου με μεγάλες αυλές, χαλαρωτικές πισίνες και πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία, τη μία συνολικά από τις τρεις του καταλύματος. Με πέντε γήπεδα τένις, διαδρομές για τζόκινγκ, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα golf club, πολλές πισίνες για θαλάσσια σπορ, ο καθένας μπορεί να βρει μια δραστηριότητα που τον εμπνέει. Εάν πάλι δεν είστε... φαν της άθλησης στις διακοπές, μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε στο τεράστιο σπα του θέρετρου, που περιλαμβάνει αρχαιοελληνικά τελετουργικά ευεξίας και θεραπείες με νερό.

The Dolli

Οι ταράτσες με θέα στην Ακρόπολη σαγηνεύουν όσους βρίσκονται στην Αθήνα με το The Dolli να προσφέρει την μοναδική εμπειρία καθώς η πισίνα του ξενοδοχείου δεσπόζει πάνω από τον αρχαιολογικό «μαγνήτη» και οι φωτογραφίες από εκεί αποτελούν ονειρικό υλικό για το Instagram. Πέρα από την οπτική ψευδαίσθηση, κάθε χώρος στο εξαιρετικό ακίνητο, θυμίζει τις πιο κομψές μεζονέτες της Γαλλίας: από το πολυτελές σαλόνι με έργα τέχνης και κομμάτια του Πικάσο μέχρι τα χειροποίητα έπιπλα στα δωμάτια σε στιλ pied-à-terre. Το The Dolli διαθέτει άψογο στυλ και μια εκλεπτυσμένη αίσθηση joie de vivre. Τα δωμάτια είναι άνετα και η πολυτελής Junior Suite εντυπωσιάζει με το μαρμάρινο μπάνιο της, έχει τεράστια μπανιέρα και παράθυρα με θέα στο πιο διάσημο ορόσημο της Αθήνας.

King George, A Luxury Collection Hotel

Πιστό στο βασιλικό του όνομα, το King George είναι ένα εξαίσιο ακίνητο με πριγκιπικούς εσωτερικούς χώρους (μαρμάρινο δάπεδο, έπιπλα αντίκες, πολυελαίους Murano και μια συλλογή σπανίων έργων), ενώ πολλοί αρχηγοί κρατών και διασημότητες έχουν επιλέξει να μείνουν εδώ και να απολαύσουν την χαρακτηριστική αίσθηση της χλιδής του ξενοδοχείου με τη θέα στην Ακρόπολη. Η ταράτσα περιλαμβάνει έναν κομψό χώρο τραπεζαρίας που αποτυπώνει πλήρως την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου. Το βράδυ, το κομψό εστιατόριο Tudor Hall, βραβευμένο με αστέρι Michelin, σερβίρει ελληνική και διεθνή κουζίνα - με φόντο τον εκπληκτικό ορίζοντα της ελληνικής πρωτεύουσας- και οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν μια από τις πιο περιποιημένες λίστες κρασιών της πόλης. Για μια πραγματικά εξαιρετική διαμονή, κάντε κράτηση για τη σουίτα ρετιρέ δύο υπνοδωματίων στον τελευταίο όροφο με ιδιωτική πισίνα και βεράντα.

One&Only Aesthesis

Λιγότερο από 20 λεπτά από την Ακρόπολη βρίσκεται το One&Only Aesthesis, προσφέροντας στους επισκέπτες γαλήνη με λιβάδια λεβάντας, καταπράσινα δάση και αστραφτερή θέα στις ακτές. Το πολυτελές θέρετρο, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2023, εδράζεται σε ένα προστατευμένο δασικό καταφύγιο, που μοιάζει με μια ήρεμη ουτοπία λίγο έξω από τη φασαρία της ελληνικής πρωτεύουσας. Εδώ, η μοντέρνα αίγλη συναντά τη διαχρονική πολυτέλεια, όπως το οραματίστηκε η Νοτιοαφρικανή σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Inge Moore. Ιδιωτικές πισίνες, ανθισμένοι κήποι, υπαίθρια ντους και τζάκια δημιουργούν ένα πολυτελές σκηνικό για την απόλυτη αθηναϊκή εμπειρία. Το κατάλυμα συνεργάστηκε με τους διάσημους σεφ Έκτορα Μποτρίνι και Πάκο Μοράλες για να δημιουργήσουν ένα μενού επηρεασμένο από τις ελληνικές και τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ανδαλουσίας. Το cocktail hour είναι καλύτερο να το απολαύσετε στη Θυμήσι, ένα σικ μπαρ δίπλα στη θάλασσα με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα που παραπέμπει στο λαμπερό παρελθόν της Γλυφάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ