Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια για το 2024

Προγραμματίσετε με άνεση και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τις διακοπές σας ώστε να απολαύσετε στο μάξιμουμ τη θερινή ραστώνη!
Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια για το 2024

Με καλοκαίρι να κορυφώνεται και την τουριστική σεζόν σε όλο τον πλανήτη να ανεβάζει δυναμικά στροφές, η AirHelp έδωσε στο «φως» της δημοσιότητας τα καλύτερα αεροδρόμια ώστε να προγραμματίσετε με άνεση και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τις διακοπές σας ώστε να απολαύσετε στο μάξιμουμ τη θερινή ραστώνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Η ανάλυση δεδομένων εκτείνεται από την 1η Μαΐου 2023 έως τις 30 Απριλίου 2024 και περιλαμβάνει 17.550 αξιολογήσεις αεροδρομίων που συλλέχθηκαν από έρευνα σε επιβάτες από 64 χώρες σχετικά με τα αεροδρόμια που χρησιμοποιήσαν. Ισχυρή επιβατική κίνηση και αύξηση των επισκεπτών από ταξιδιωτικά γραφεία θα δει το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στο Κατάρ, που αναδείχθηκε στην κορυφή.

Εικόνα

Το διεθνές αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική και το Διεθνές Αεροδρόμιο Chubu Centrair στην Ιαπωνία έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Αλλά η πραγματική έκπληξη φέτος δείχνει τις ΗΠΑ: το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι να βρίσκεται στη λίστα των 10 κορυφαίων, μαζί με το νέο αεροδρόμιο SLC στη Γιούτα που αναδείχθηκε στο #8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε εξαιρετικά ελληνικά κρασιά για να ερωτευτείτε το καλοκαίρι

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 και έχει σημειώσει αλματώδη βελτίωση με διαρκείς αναβαθμίσεις των υποδομών του, ενώ η τελική φάση του σχεδιασμού του να αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Η εμφάνιση ενός αμερικανικού αεροδρομίου στο παγκόσμιο top 10 είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο τρία μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων 50 παγκόσμιων αεροδρομίων το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέκος Φασιανός: Ο «Πικάσο της Ελλάδας» - Γιατί είναι «εθνικός θησαυρός»

«Κοιτάζοντας την κατάταξη του 2024, οι ΗΠΑ έχουν κάνει βήματα προόδου, διαθέτοντας 7 αεροδρόμια στις πρώτες 30 θέσεις», δήλωσε ο Tomasz Pawliszyn, Διευθύνων Σύμβουλος της AirHelp. Καθώς τα αεροδρόμια κάνουν... rebranding μετά την πανδημία, η εμπειρία των ταξιδιωτών με προορισμό τις ΗΠΑ γίνεται όλο και καλύτερη, πρόσθεσε.

Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, Κατάρ (DOH)
  2. Διεθνές Αεροδρόμιο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική (CPT)
  3. Διεθνές Αεροδρόμιο Chubu Centrair, Ναγκόγια, Ιαπωνία (ΜΚΟ)
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα, Ιαπωνία (ITM)
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο Brasília, Βραζιλία (BSB)
  6. Διεθνές Αεροδρόμιο Johannesburg-OR Tambo, Νότια Αφρική (JNB)
  7. Διεθνές Αεροδρόμιο Μουσκάτ, Ομάν (MCT)
  8. Διεθνές Αεροδρόμιο Σολτ Λέικ Σίτι, ΗΠΑ (SLC)
  9. Διεθνές Αεροδρόμιο Val-de-Cans/Júlio Cezar Ribeiro, Μπελέμ, Βραζιλία (BEL)
  10. Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, Τόκιο, Ιαπωνία (NRT)

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ