Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι βαθύπλουτοι στο Παρίσι - Τα ακριβά τους «γούστα»

Πεντάστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια με αστέρια Michelin, αξιοθέατα, ψώνια στην LVMH και κρασιά για τους πιο δύσκολους «κάλυκες» στην «Πόλη του Φωτός». Οι επιλογές των ζάμπλουτων ελέω των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι βαθύπλουτοι στο Παρίσι - Τα ακριβά τους «γούστα»

Το Παρίσι διαθέτει μία ευρεία γκάμα ανέσεων: από πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, οίκους μόδας για ψώνια, ρομαντικές αποδράσεις μέχρι γκουρμέ εστιατόρια. Μάλιστα, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν επίσημη «πρεμιέρα» οι επιλογές των κροίσων για ψυχαγωγία και καλοπέραση είναι... άπειρες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην «Πόλη του Φωτός», οι πολλοί από τους ζάμπλουτους celebrities και όχι μόνο, ήδη διαμένουν στο Hôtel Plaza Athénée, το Le Bristol Paris, ή το Ritz Paris, όπου απολαμβάνουν εξαιρετικές υπηρεσίες όπως ιδιωτικά σπα, κρουαζιέρες, βόλτες πολυτελείας και φοβερά κοκτέιλ με σαγηνευτική θέα στην κορύφωση της θερινής ραστώνης.

Εικόνα

Στο Hotel Plaza Athénée, μια διανυκτέρευση κοστίζει περίπου 41.000 ευρώ, ενώ η διαμονή στην Imperial σουίτα στο Ritz Paris εκτινάσσεται στα 65.000 ευρώ! Το Hôtel de Crillon, ένα παλάτι του 18ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο το 1909, έχει φιλοξενήσει πολυάριθμες διάσημες προσωπικότητες, βασιλείς και αρχηγούς κρατών. Το «Les Grands Appartements» που εκτείνεται σε περισσότερα από 335 τ.μ. περιλαμβάνει δύο μεγάλες σουίτες σχεδιασμένες από τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Εικόνα

Για ένα διάλειμμα από την πόλη, η παγκόσμια ελίτ έχει πάντα διαθέσιμο το Chateau de Villette, ένα κτήμα στα τέλη του 17ου αιώνα, που απέχει μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Παρίσι. Γνωστό ως «Μικρές Βερσαλλίες», το κάστρο διαθέτει νεοκλασική πρόσοψη ενώ η διαμονή μιας εβδομάδας κοστίζει σχεδόν 250.000 ευρώ.

Εικόνα

Παράλληλα, η Γαλλία κατέχοντας 630 εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρια Μichelin, δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες να μένουν ανεξίτηλες και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το Παρίσι έχει 9 εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένου του Le Cinq, στο Four Seasons Hotel George V που σερβίρει πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Κριστιάν λε Σκουέρ και κρασί για γευσιγνωσία από ένα κελάρι που χωράει 50.000 μπουκάλια.

Εικόνα

Επίσης, μία επίσκεψη που υπόσχεται έντονες συγκινήσεις περιλαμβάνει το Restaurant Kei, που συνδυάζει ιαπωνική και δυτική κουζίνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Epicure στο Le Bristol Paris, με κλασικά γαλλικά πιάτα. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να απολαύσουν μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα με πολυτελή ιδιωτικά γιοτ ή να ψωνίσουν στο Samaritaine — ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της πόλης, που τώρα ανήκει στην LVMH. Βεβαίως, οι αγορές στα πιο διάσημα καταστήματα μόδας και κοσμημάτων πολυτελείας, όπως αυτά της Avenue des Champs-Élysées και της Rue du Faubourg Saint-Honoré θα προσφέρουν «εγγυημένη» ικανοποίηση.

Εικόνα

Ταυτόχρονα, ήδη οι οικονομικά ισχυροί διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντές τους μέσα από τις μαγικές ιδιωτικές ξεναγήσεις σε πασίγνωστα αξιοθέατα, όπως στον Πύργο του Άιφελ, τον Λούβρο και το Μουσείο του Ορσέ. Τέλος, στο «μενού» υπάρχουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ιδιωτικές παραστάσεις όπερας ή μπαλέτου και κοινωνικές εκδηλώσεις και πάρτι που διοργανώνονται αποκλειστικά για τα ανώτερα κοινωνικά κλιμάκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ