SirDavis: Το ολοκαίνουργιο ουίσκι δια χειρός Beyonce

Το ουίσκι θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιαπωνία, και η τιμή του είναι 89 δολάρια.
SirDavis: Το ολοκαίνουργιο ουίσκι δια χειρός Beyonce

Σε νέο επιχειρηματικό βήμα, αυτή τη φορά στον κλάδο των πολυτελών ποτών, επιδίδεται η Beyonce, με το λανσάρισμα μιας καινούργιας σειράς ουίσκι σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία της LVMH, Moët Hennessy και ακούει στο όνομα SirDavis, με τιμή 89 δολαρίων ανά φιάλη.

Εικόνα

Με πάνω από 200 εκατ. πωλήσεις δίσκων και 32 βραβεία Grammy, η 42χρονη που μόλις κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ country το οποίο έκανε θραύση στα charts, αφού λανσάρισε μια σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών, συνεργάστηκε με τη Moët για τη δημιουργία ενός νέου αμερικανικού single malt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασύρτικο: Μία ελληνική ποικιλία παντός καιρού - 8 must try ετικέτες

Η Αμερικανίδα σούπερσταρ που αποτελεί μια ισχυρή φωνή για την ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο, μοιράστηκε την είδηση κρατώντας ένα ποτήρι με το ουίσκι σε μια διαφημιστική ανάρτηση στο Instagram με τη λεζάντα «DAVIS IN MY BONES» και έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του ποτού.

Το ουίσκι αποτελείται από 51% σίκαλη και 49% βυνοποιημένο κριθάρι, ενώ επικεφαλής της δημιουργίας του ήταν ο master distiller Μπιλ Λάμσντεν, γνωστός για τη δουλειά του στα σκωτσέζικα Glenmorangie και Ardbeg. Στη μύτη έρχονται μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ έρχονται πρώτα, με γλυκιά ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, θερμές νότες καραμέλας και ένα άγγιγμα δρυός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξινόμαυρο: Το σταφύλι των Θεών - Τα κορυφαία ελληνικά κρασιά

Στον ουρανίσκο γεύεσαι ένα πλούσιο μείγμα αποξηραμένων φρούτων, κρέμα με βανίλια και καραμέλα, μια πινελιά λευκού πιπεριού και μαλακά κόκκινα φρούτα. Το όνομα του ουίσκι είναι εμπνευσμένο από τον προπάππο της, Davis Hogue, έναν αγρότη που έφτιαχνε moonshine κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης στον αμερικανικό Νότο.

Όταν έμαθε πως ο προπάππους της έκρυβε μπουκάλια ουίσκι σε άδειους κόμπους κέδρων για να τα βρουν η οικογένειά του και οι φίλοι του, της ήρθε η ιδέα να λανσάρει μια μάρκα ουίσκι. Το SirDavis θα τελειοποιηθεί, θα αναμειχθεί και θα εμφιαλωθεί στο Τέξας. Το γυάλινο μπουκάλι -με το μενταγιόν του αλόγου- θυμίζει επίσης την πολιτεία του Lone Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσακάς: Το εθνικό μας πιάτο - Πώς μπήκε στο πάνθεον της ελληνικής γαστρονομίας

«Όταν ανακάλυψα ότι ο προπάππους μου πωλούσε ποτά την εποχή που ήταν απαγορευμένα, ένιωσα ότι η αγάπη μου για το ουίσκι ήταν μοιραία. Το SirDavis είναι ένας τρόπος για μένα να του αποτίσω φόρο τιμής, ενώνοντάς μας μέσω μιας νέας κοινής κληρονομιάς. Δημιουργήσαμε ένα νόστιμο αμερικανικό ουίσκι που σέβεται την παράδοση» υπογράμμισε η Queen B.

«Το SirDavis δεν είναι μόνο ένα αποκαλυπτικό και εξαιρετικό αμερικανικό ουίσκι, για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι, αλλά και μια απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης στη δεξιοτεχνία, την κληρονομιά και την καινοτομία που μοιράζονται η LVMH και η Beyoncé Knowles-Carter», επεσήμανε ο πρόεδρος και CEO, Μπερνάρ Αρνό.