Εκλογές στις ΗΠΑ: Στις κάλπες το Χόλιγουντ

Στη μάχη για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου ρίχνονται και οι αστέρες του Χόλιγουντ, παίρνοντας θέση υπέρ της Κάμαλα Χάρις ή του Ντόναλντ Τραμπ.
Εκλογές στις ΗΠΑ: Στις κάλπες το Χόλιγουντ

Στη μάχη για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου ρίχνονται και οι αστέρες του Χόλιγουντ, παίρνοντας θέση υπέρ της Κάμαλα Χάρις ή του Ντόναλντ Τραμπ, με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει έπειτα και από το ιστορικό debate της 10ης Σεπτεμβρίου. Η όξυνση των εντάσεων έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τους σελέμπριτις να χωρίζονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Εικόνα

Ποιοι στηρίζουν Χάρις

Η εμβληματική τραγουδίστρια Beyonce έκανε την αρχή και τάχθηκε στο πλευρό της τρέχουσας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, παραχωρώντας μάλιστα την άδεια στους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιούν το τραγούδι της, Freedom στην προεκλογική της εκστρατεία. Υπέρ της Αμερικανίδας αντιπροέδρου τάχθηκε και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Ο μουσικός Τζον Λέτζεντ , ο οποίος εμφανίστηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2024, είπε δημόσια ότι στηρίζει τη Χάρις. Οι σκηνοθέτες Σπάικ Λι, Άαρον Σόρκιν, Κεν Μπερνς και ο ηθοποιός του Star Wars Μαρκ Χάμιλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στην Καμάλα. Το ίδιο έκαναν οι ηθοποιοί Ρόζι ο Ντόνελ και Τζέιμι Λι Κέρτις.

Την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις εξέφρασε και ο μεγάλος ηθοποιός και γνωστός χρηματοδότης του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζορτζ Κλούνεϊ. Παράλληλα, ο οσκαρικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο που είχε χαρίσει τη φωνή του σε διαφήμιση της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, δεν έμεινε αμέτοχος και βρέθηκε στο πλάι της 59χρονης.

Η ράπερ Cardi B, η οποία τον Μάιο είπε ότι δεν θα υποστήριζε τον Μπάιντεν, τάχθηκε στο πλευρό της Χάρις. Η ηθοποιός του «Sex in the City» και πρώην υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Σίνθια Νίξον, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην Καμάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο, τάχθηκε στο πλευρό της Χάρις, με ένα βίντεο από ομιλία της κατά την οποία η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπόσχεται να «σταματήσει τις ακραίες απαγορεύσεις των αμβλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ».

Το «χαστούκι» Σουίφτ στον Τραμπ

Από την άλλη, ο εκ νέου υποψήφιος για το χρίσμα με τους Ρεπουμπλικανούς, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επίσης χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα στην προεδρική κούρσα. Μάλιστα, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την επίδραση της Τέιλορ Σουίφτ στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, δημοσιεύοντας ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν με την βοήθεια της ΑΙ, στις οποίες η ποπ σταρ ψευδώς τον υποστήριζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις από τo ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ: Οι πρώτες διεθνείς αναλύσεις

Ωστόσο, προς μεγάλη του απογοήτευση, η διάσημη τραγουδίστρια με τους εκατομμύρια φανς της, που είναι γνωστοί ως Swifties, εξέφρασε την προτίμησή της προς την Καμάλα Χάρις μετά την τηλεμαχία της με τον Τραμπ. Στις προηγούμενες κάλπες, είχε πάρει θέση υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Η Κάμαλα Χάρις «αγωνίζεται για υποθέσεις και δικαιώματα που πιστεύω», ανέφερε η Σουίφτ υπογράφοντας ως «άτεκνη γατομάνα», ένα... καρφί προς τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων Τζέι Ντι Βανς, που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στη χώρα όταν χρησιμοποίησε τον όρο.

«Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος». «Θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του 2024», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Με τη σειρά του, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η Σουίφτ θα «πληρώσει το τίμημα» για την υποστήριξή της στην Δημοκρατική αντίπαλό του. «Δεν ήμουν οπαδός της Τέιλορ Σουίφτ (...) Φαίνεται να υποστηρίζει πάντα έναν Δημοκρατικό και πιθανότατα θα πληρώσει το τίμημα για αυτό στην αγορά μουσικών πωλήσεων» επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ποιοι στηρίζουν Τραμπ

Ένας από τους μεγαλύτερους «οπαδούς» του Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσα στα αστέρια του Χόλιγουντ είναι ο πρώην επαγγελματίας παλαιστής Χαλκ Χόγκαν που έσκισε τη μπλούζα του ενώ βρισκόταν στη σκηνή στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον περασμένο μήνα για να αποκαλύψει ένα t-shirt προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ-Βανς. Aποκάλεσε τον Τραμπ «ήρωά» του και τον «μεγαλύτερο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Επιπλέον, ο πρόεδρος και εμβληματική φιγούρα του UFC, Ντάνα Γουάιτ, αποκάλεσε τον Τραμπ τον «πιο σκληρό και ανθεκτικό άνθρωπο».

Ο Κάνιε Γουέστ ή Υe παρότι δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για την στάση που θα κρατήσει στις φετινές εκλογές, είναι γνωστός για την συμπάθειά του προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εικόνα
Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Ο μουσικός Kid Rock είναι προσωπικός φίλος και συμπαίκτης του Τραμπ στο γκολφ, ενώ μάλιστα έχει δώσει συχνά το παρών σε ρεπουμπλικανικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως έκανε και τον Ιούλιο με εμφάνισή του στο συνέδριο του κόμματος.

Η ράπερ και σταρ του ριάλιτι Άμπερ Ρόουζ έδωσε μια ομιλία για να υποστηρίξει τον Τραμπ, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μετά την τηλεμαχία, απέδωσε τη νίκη στην Χάρις τονίζοντας όμως πως ο Τραμπ ειναι καλύτερος για πρόεδρος.

Οι αστέρες της κάντρι μουσικής Κρις Τζάνσον και Τζέισον Αλντίν εμφανίστηκαν επίσης στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ενώ ο ηθοποιός Τζον Βόιτ έχει υπερασπιστεί τον Τραμπ σε πολλές περιπτώσεις.

Έμμεση «πάσα» στον Τραμπ έδωσε και ο 50 Cent καθώς λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του τέως Αμερικανού προέδρου, ο ράπερ έβαλε το πρόσωπο του 78χρονου στον δίσκο του «Get Rich or Die Tryin'». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τραμπ χρησιμοποίησε το αθάνατο «My Heart Will Go On» της Σελίν Ντιόν όμως έφαγε «πόρτα» από την τραγουδίστρια που του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί την μουσική της.