Ποιοι χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιδιωτικά τζετ στον κόσμο

Από τον μεγιστάνες των ακινήτων και ροκ σταρς, μέχρι πολιτικούς και πρίγκιπες από τη Σαουδική Αραβία. Σε αυτούς ανήκουν τα πιο πολυτελή ιδιωτικά τζετ του πλανήτη.
Ποιοι χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιδιωτικά τζετ στον κόσμο

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σύμβολο πλούτου και δύναμης από ένα ιδιωτικό τζετ. Αν και τα γιοτ κατέχουν εξέχουσα θέση στο μυαλό αρκετών, η χρήση τους είναι περιορισμένη σε σύγκριση με ένα προσωπικό αεροσκάφος. Οι δισεκατομμυριούχοι πρέπει να ταξιδεύουν συχνά και τίποτα δεν προσφέρει περισσότερη άνεση, αποκλειστικότητα και αποτελεσματικότητα από το να πετούν με το δικό τους τζετ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλληνας σεφ που «βάζει καλάθι» στο NBA

Βέβαια, η πτήση με ιδιωτικό τζετ τους δίνει και την ευκαιρία να αποφύγουν τα εμπορικά αεροδρόμια και να ξεφύγουν από τα αδιάκριτα βλέμματα του Τύπου.

Ποιοι είναι όμως οι ιδιοκτήτες αυτών των εναέριων «κοσμημάτων»; Ας μάθουμε.

1. Boeing 747-8 VIP

Εικόνα

Το Boeing 747-8 VIP είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιδιωτικά αεροσκάφη στον κόσμο, με μήκος 76,3 μέτρα και αυτονομία που φτάνει τα 13.450 χιλιόμετρα. Αυτός ο γίγαντας των ουρανών είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, με ανέσεις που περιλαμβάνουν από γυμναστήριο, ιδιωτικά δωμάτια, και γραφεία, ακόμη και κινηματογράφο.

Η αρχική του αξία είναι περίπου 367 εκατομμύρια δολάρια, αν και μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια με τις κατάλληλες προσαρμογές.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων ιδιοκτητών του είναι ο μεγιστάνας των ακινήτων από το Χονγκ Κονγκ, Τζόζεφ Λάου, του οποίου η έκδοση περιλαμβάνει ιδιωτικό κινηματογράφο και αρκετές σουίτες επισκεπτών. Άλλοι ιδιοκτήτες παρόμοιων εκδόσεων είναι ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ.

2. Airbus A380

Εικόνα

Το Airbus A380, μήκους 72,7 μέτρων και αυτονομίας 15.700 χιλιομέτρων, είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό αεροσκάφος.

Αυτό το αεροπλάνο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων είχε αρχικά κατασκευαστεί από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Al-Waleed bin Talal και σχεδιάστηκε ως ένα πραγματικό «ιπτάμενο παλάτι». Οι αποκλειστικές παροχές του περιλαμβάνουν αίθουσα θρόνου, τραπεζαρίες για περισσότερα από 14 άτομα, ιδιωτικές σουίτες, πλήρες μπαρ, πολυτελές σπα και αίθουσα προσευχής που βλέπει αυτόματα προς τη Μέκκα.

Αυτό το μοντέλο, το οποίο στην εμπορική του διαμόρφωση μπορεί να φιλοξενήσει 853 επιβάτες, δίνει μια ιδέα για τον τεράστιο χώρο που έχει αφιερώσει ο Al-Waleed στην προσωπική πολυτέλεια.

3. Boeing 747-400

Το «Ed Force One», ένα Boeing 747-400, 70,6 μέτρων, είναι το αεροπλάνο που συνοδεύει τους Iron Maiden στις παγκόσμιες περιοδείες τους. Με αυτονομία 13.450 χιλιομέτρων, αυτό το αεροσκάφος μεταφέρει όχι μόνο το συγκρότημα και τον εξοπλισμό του, αλλά και όλο το απαραίτητο τεχνικό υλικό για τις συναυλίες τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Bruce Dickinson, ο χαρισματικός τραγουδιστής του συγκροτήματος, είναι αυτός που πιλοτάρει το αεροπλάνο.

Ναυλωμένο από το συγκρότημα, το "Ed Force One" είναι προσαρμοσμένο για την άνεση των μουσικών και του εξοπλισμού τους, με ευρύχωρο χώρο αποσκευών και καθίσματα business class. Το εξωτερικό, διακοσμημένο με την εμβληματική μασκότ Eddie, κάνει αυτό το αεροπλάνο να μοιάζει επικό.

4. Airbus A340

Εικόνα

Το Airbus A340 είναι το σύμβολο της πολυτέλειας και της δύναμης του Αλισέρ Ουσμάνοφ, ενός από τους πλουσιότερους ολιγάρχες στη Ρωσία. Με αυτονομία 13.700 χιλιομέτρων, αυτό το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις χωρίς στάσεις, ιδανικό για τα διεθνή ταξίδια του μεγιστάνα. Η αξία αυτού του αεροπλάνου εκτιμάται στα 450 εκατομμύρια δολάρια και το εσωτερικό του αντανακλά το γούστο του Ουσμάνοφ για χλιδή.

Με πολλές ιδιωτικές σουίτες, king size κρεβάτια και τραπεζαρία για περισσότερα από 10 άτομα, περιλαμβάνει επίσης ντίσκο και γραφεία.

5. Boeing 787-8 Dreamliner

Εικόνα

Το Boeing 767-33A ER του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με μήκος 56,7 μέτρα και αυτονομία 15.700 χιλιομέτρων, αντανακλά τον πολυτελή και συγκρατημένο τρόπο ζωής του Ρώσου μεγιστάνα.

Αυτό το αεροσκάφος περιλαμβάνει μια αίθουσα δεξιώσεων για 30 άτομα, μια ιδιωτική σουίτα γραφείου και καταλύματα για 50 επιβάτες. Οι εσωτερικοί χώροι, εξοπλισμένοι με τα πιο προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας, εγγυώνται μια απαράμιλλη εμπειρία πτήσης.

Ο Αμπράμοβιτς με εμμονή στην ασφάλεια έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας παρόμοιο με αυτό στο Air Force One στο αεροπλάνο του, τον ίδιο τύπο τεχνολογίας που προστατεύει το διάσημο γιοτ του «Eclipse». Η τιμή του είναι περίπου 185 εκατομμύρια δολάρια.

6. Boeing 767-200ER

Το Boeing 767 του Drake είναι ένα αριστούργημα. Εξοπλισμένο με βελούδινους καναπέδες, βελούδινα χαλιά και πινελιές από χρυσό και ξύλο, προσφέρει έναν αποκλειστικό χώρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα ψυχαγωγίας και τρεις ιδιωτικές σουίτες με πλήρη μπάνια.

Επιπλέον, διαθέτει ένα μεγάλο πολυτελές καθιστικό για περισσότερους από δώδεκα επιβάτες. Το εξωτερικό διαθέτει την προσαρμοσμένη επωνυμία OVO του Drake.

Έχει μήκος 54,9 μέτρα και αυτονομία 11.070 χιλιομέτρων. Η αξία του υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

7. Boeing 757

Το Boeing 757 του Ντόναλντ Τραμπ είναι εξοπλισμένο με επίχρυσες ζώνες ασφαλείας, βρύσες 24 καρατίων και μια κύρια σουίτα με σύστημα οικιακού κινηματογράφου, που διαθέτει επίσης τραπεζαρία, αίθουσα συνεδριάσεων και ιδιωτικά καθίσματα για 43 επιβάτες.

Το εξωτερικό του φέρει το σήμα Trump. Το αεροπλάνο έχει μήκος 47,3 μέτρα και έχει αυτονομία 7.250 χιλιόμετρα.

8.Gulfstream G700

Εικόνα

Με αξία 75 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα από τα πιο πολυτελή και προηγμένα ιδιωτικά τζετ. Χρησιμοποιείται από στελέχη όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Ίλον Μασκ, διαθέτει κύρια σουίτα με ντους, καθιστικό με πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα, ιδιωτική τραπεζαρία, σύστημα ψυχαγωγίας και χώρους εργασίας.

Με τεχνολογία αιχμής και σύνδεση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, αυτό το τζετ προσφέρει την απόλυτη άνεση για πτήσεις μεγάλης εμβέλειας.