Πόσο πωλείται η φανέλα του Τζόρνταν από το μυθικό crossover του Άιβερσον

Η τελευταία δημοπρασία του οίκου Sotheby's είναι μια ωδή στον θρύλο του μπάσκετ.
Πόσο πωλείται η φανέλα του Τζόρνταν από το μυθικό crossover του Άιβερσον

Ο Μάικλ Τζόρνταν μπορεί να είναι ο GOAT, αλλά υπήρξε μια στιγμή που ο rookie Άλεν Άιβερσον τον νίκησε και η φανέλα που φορούσε όταν συνέβη αυτό βγαίνει στο «σφυρί».

Διαβάστε ακόμη: Ούτε Nike, ούτε Adidas: Ο Στεφ Κάρι και άλλοι αστέρες που «έσπασαν» το κατεστημένο

Σε λίγες ημέρες ο οίκος Sotheby's θα βγάλει σε δημοπρασία πέντε συλλεκτικά αναμνηστικά του Τζόρνταν, στο πλαίσιο του event «Colossal: The Ultimate Jordan Collection». Το αποκορύφωμα είναι μια φανέλα που φορέθηκε σε έναν αγώνα της σεζόν 1996-97, όταν ο θρύλος του μπάσκετ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Chicago Bulls. Μάλιστα λέγεται πως η συγκεκριμένη φανέλα αναμένεται να πιάσει από 4 έως 6 εκατομμύρια δολάρια.

Εικόνα

«Ο πληθυσμός των φανέλων πριν από το «Last Dance» είναι εντυπωσιακά μικρός, με φανέλες από αυτή την εποχή να εμφανίζονται σπάνια στην αγορά», δήλωσε ο Brahm Wachter, επικεφαλής των σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων του οίκου Sotheby's. «Ο Τζόρνταν συχνά φορούσε την ίδια φανέλα για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκείνη την εποχή, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά σπάνιες και περιζήτητες. Αυτή η φανέλα από τη σεζόν 1996-1997 είναι πραγματικά ένα φοβερό κομμάτι».

Είναι μία από τις δύο κόκκινες φανέλες που φόρεσε ο Τζόρνταν εκείνη τη σεζόν, έχει πιστοποιηθεί από την MeiGray και έχει αντιστοιχιστεί σε 17 παιχνίδια κατά τη διάρκεια πέντε μηνών. Φορώντας αυτή τη φανέλα, ο Τζόρνταν είχε κατά μέσο όρο 31,1 πόντους ανά παιχνίδι και συνολικά 528 πόντους. Και κυρίως, τη φορούσε στις 12 Μαρτίου 1997, όταν ο τότε πρωτάρης Άλεν Άιβερσον νίκησε τον Τζόρνταν, κάνοντάς του μάλιστα και μια ντρίπλα που έχει γίνει εμβληματική στην ιστορία του μπάσκετ.

Από τότε που πουλήθηκε από τους Bulls, η συγκεκριμένη φανέλα παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή. Μαζί με τη φανέλα, η επερχόμενη πώληση του οίκου Sotheby's περιλαμβάνει και μερικά άλλα αντικείμενα του Τζόρνταν, που οι συλλέκτες πιθανότατα θα περιμένουν με αγωνία.

Υπάρχει η υπογεγραμμένη αμερικανική σημαία που ο Τζόρνταν φόρεσε πάνω του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Εικόνα

Ο παίκτης το έκανε για να καλύψει το λογότυπο της Reebok στο σακάκι του, σε μια ένδειξη της ισχυρής και διαρκούς συνεργασίας του με τη Nike. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα μία φανέλα αναμένεται να βγει στο «σφυρί» για μεγάλο χρηματικό ποσό: Η εντός έδρας φανέλα του Τζόρνταν από τη σεζόν 1988-89, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι φίλοι του GOAT τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ