Σίμσον: Να χρησιμοποιήσουν τα κράτη τη διαπραγματευτική τους δύναμη για το αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σίμσον: Να χρησιμοποιήσουν τα κράτη τη διαπραγματευτική τους δύναμη για το αέριο
Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και τις λύσεις υποκατάστασης του ρωσικού αερίου αναφέρθηκε η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η κ. Σίμσον σημείωσε ότι τα κράτη πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη με τις εταιρείες για να αγοράσουν αέριο σε πιο ανταγωνιστικές τιμές. Το φυσικό αέριο αποτελεί το μεταβατικό καύσιμο αλλά και η αγορά του φυσικού αερίου θα πρέπει να απανθρακοποιηθεί μέχρι το 2050, όπως επεσήμανε ενώ ανέδειξε την ανάγκη των υποδομών αποθήκευσης αερίου αναφέροντας ότι πριν από λίγα χρόνια τα επίπεδα αποθήκευσης στο 90% δεν αποτελούσαν ένα άπιαστο επίπεδο.

Στο πλαίσιο των εναλλακτικών λύσεων τόνισε την ανάγκη στροφής στο LNG και στο πράσινο υδρογόνο για το οποίο η διαδικασίες ενσωμάτωσης στο σύστημα μπορούν να επιταχυνθούν.

Αναφερόμενη στις προτάσεις την Κομισιόν στο πλαίσιο του «Repower EU», η Επίτροπος επανέλαβε ότι η ΕΕ θα είναι σε ετοιμότητα με βάση το σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει σημειώνοντας ότι η ζήτηση για αέριο τον Απρίλιο σε σχέση με τον Ιανουάριο είναι μειωμένη κατά 40%.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε επίσης ότι χώρες που δεν διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν χώρους σε γειτονικά κράτη ενώ ως τόνισε και τη συμβολή της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής αναβάθμισης ως παράγοντες μείωσης της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider